Gerestaureerde reuzen zullen mee opstappen in jongerenparade

Carnavalweekend komt eraan

Carnavalweekend komt eraan

Een archieffoto van carnaval 2017. Foto: © Luc Colleman

Zelzate - Het eerste weekend staat dit jaar synoniem voor Zelzate-carnaval. Dit begint op vrijdagnamiddag en eindigt om zondagmiddag.

Voor het vierde jaar op rij probeert ZRO-stem Kevin De Decker, samen met zijn werkgroep, nieuw leven te blazen in Zelzate-carnaval. Het ooit zo grote carnavalsfeest met dito stoet werd voor het laatst in 1991 georganiseerd. “We geven vrijdag 1 maart om 13 uur het startschot”, zegt Kevin, “zo’n 360 schoolkinderen zullen carnaval op gang trappen, samen met het vernieuwde feestcomité en enkele gasten”.

En of dit nog niet genoeg is, krijgt de werkgroep in samenwerking met de cultuurraad er een primeur bovenop: naast de verklede kinderen zullen ook de twee reuzen, Hugo en Eglina, mee door de straten trekken. Dank zij de samenwerking met de cultuurraad zullen de gerestaureerde reuzen door de straten trekken, een primeur voor de werkgroep. “We zijn bijzonder tevreden dat die twee met ons carnaval gaan vieren, een betere aftrap kunnen we ons niet wensen”. Daarom nodigt de werkgroep elke inwoner van onze geweldige gemeente uit op de Grote Markt wanneer de stoet vertrekt.

Op vrijdagavond gaat er in danscafé Ambiance een après-ski party door waar een gratis vat bier zal geopend worden. Op zaterdag is er vanaf 14 uur het kindercarnaval in CC De Brug in de Assenedesteenweg en op zondag is er van 8.30 uur tot 10.30 uur een ontbijtbuffet, ook in CC De Brug. De inschrijvingen daarvoor zijn vandaag afgesloten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio