Cultuuragenda. Vakantie! Maar niet voor Fulco, Pieter-Paul, Gepetto, Leonard en Madison

Cultuuragenda. Vakantie! Maar niet voor Fulco, Pieter-Paul, Gepetto, Leonard en Madison

STADT in de Gentse Cultuuragenda Foto: -

Gent - Weekje schoolvakantie, maar de cultuurtenoren in Gent gaan er gelukkig niet van uit dat iedereen op de skilatten staat. Want ook deze week bruist het van de activiteiten in de cultuursector. Wij maakten alvast een uitgebreide selectie, en geven nog mee dat het Uberdope-concert in de Vooruit niet in deze agenda voorkomt, doodgewoon, omdat het uitverkocht is. Net zoals dat eerder in de Charlatan al het geval was. U moet maar vlugger zijn bij het bestellen van tickets, vinden wij dan.

 

Radio Oorwoud in live rockshow
maandag 4 maart, Capitole, 15 uur

Er is een nieuwe, (derde) cd uit van Radio Oorwoud, met  deze keer één doel: kom buiten en ga de natuur in. Het titellied ‘Vuil! Vuil! Vuil!’ zet de toon: de natuur is cool. Radio Oorwoud is een initiatief van WWF en is volledig gemaakt op kindermaat,  dansbaar, een beetje stout en vol humor. Nogal wat bekende namen werken aan het album mee: Matteo Simoni, Guido Belcanto,  Maaike Ouboter, Ella Leyers, Fleddy Melculy, Sien Wynants, Wim Opbrouck, Sean Dhondt, Lady Linn, Sarah van Deurzen, Bert Huysentruyt, Raymond van het Groenewoud, Johannes Genard (School is Cool), Riet Muylaert (Jackobond), Def P (Osdorp Posse) en Hannelore Bedert. De cd wordt maandag 4 maart voorgesteld in een grappige rockshow, met uiteraard een aantal van de artiesten, waaronder Lady Linn.
meer info

Pieter-Paul Devos Solo
maandag 4 maart, 21.00 u., Café Missy Sippy, gratis

Pieter-Paul Devos, frontman van Raketkanon en Kapitein Korsakov, brengt solo een akoestische set. 
Op Record Store Day (13 april) komt Devos zijn eerste solo EP '[citation needed]' uit. 
meer info

Les Doigts Perdus
Maandag 4 maart, 20.30 u., café Trefpunt, gratis

Een trio ontstaan uit de gedeelde voorliefde voor het balkan/gipsy genre en met uitbreiding alle muziek waar leven in zit. Violistes Anouk Sanczuk en Jeanneke Van Roeyen en accordeonist Martin Balogh leerden elkaar kennen via een socio-cultureel muziek project De Karavaan. Een samenwerking tussen Roma en niet-Roma muzikanten. Martin Balogh is een Slowaakse Roma muzikant die bekend is van The Gipsy Wolves en de leider van de Gentse Karavaan.
meer infohttps://trefpunt.be/agenda/

Gepetto & The Whales + Walther
dinsdag 5 maart, deuren 19.30 u., Balzaal Vooruit

Vier jaar na de release van het prachtige debuutalbum Heads Of Woe vervolgt Geppetto & The Whales zijn verhaal met een tweede langspeler: Passages. Single 'Faust' is alvast een schot in de roos. De band dook in de studio met Brian Joseph, die ook al achter de knoppen zat voor Colin Stetson, Bon Iver en Sufjan Stevens.
Support act van dienst: Walther, De Gentse Indie band rond Hannes Walther Cuyvers.
meer info

Leonard Bots onversterkt
Woensdag 6 maart, Trefpunt, Walter De Buckplein, 20.30 u., gratis

Dat er elke maandag een gratis concert is in het café van Trefpunt, dat zou ondertussen iedereen moeten weten. Maar elke eerste woensdag van de maand is er nu ook ONVERSTERKT: een gratis akoestisch concert, met aansluitend een jamsessie. Deze maand is het de beurt aan Leonard Bots. Hij brengt vier muzikanten mee waarmee hij zowel old style New Orleans als hot jazz speelt.
meer infohttps://www.facebook.com/events/210482869821391/

CinéRABOT: Gruwelijke rijmen
woensdag 6 maart, 15.00 u., Kopergietery Rabot

Kopergietery Rabot haalt originele, warme kinderfilms naar het Rabot. Tijdens de krokusvakantie draait er op woensdag ‘Gruwelijke rijmen’, de verfilming van een boek van Roald Dahl. In deze animatiefilm passeren Roodkapje, Sneeuwwitje, de boze wolf en de gigantische bonenstaak allemaal de revue, en niet noodzakelijk in de verhalen zoals u ze zo goed kent. Na de film is staat er een fijne verrassing klaar voor de kinderen in eetcafé Toreke (net onder Kopergietery Rabot).
meer info en reserveren

Footprints met PAARD. Screens en Suura
donderdag 7 maart, 19 u., Club Telex, Paddenhoek, 12 euro

Footprints is de naam voor een reeks van showcaseconcerten waar de Belgische jazzhelden van morgen laten horen en zien waartoe ze in staat zijn. Dat kan dus al eens gewaagd en avontuurlijk zijn,  met artiesten die jazz op een geheel eigen, unieke manier benaderen. Aan te bevelen voor wie open staat om kennis te maken met iets nieuws. Zaal Telex heeft daarbij de reputatie over een uitstekende akoestiek te beschikken.
meer info en tickets

 

Stadt, Kel Assouf
vrijdag 8 maart, 20.00 u., De Koer (Brugse Poort)

Stadt is één van de vele groepen waarin stadscomponist Fulco Ottervanger actief is. Aan Stuff, De Beren Gieren en Beraadgeslagen heeft de man blijkbaar nog niet genoeg. Stadt probeerde destijds vooral in de Charlatan tal van stijlen uit ‘en dat ging soms alle kanten uit’ vertellen ze zelf in een interview in deze krant. Maar het viertal heeft een zodanige soliede fundering, dat ze zich wel kunnen permitteren om er op te los te improviseren. Op de nieuwe plaat There Is Nothing Twice mocht het allemaal iets minder circusachtig en moesten niet alle trucjes zo nodig uitvergroot worden. Om het in mensentaal te zeggen: experimenteren mag nog steeds, maar het mag best ook toegankelijk en melodieus zijn. Zeer de moeite om over de drempel te stappen en te leren kennen. In het voorprogramma overigens een stevige brok Brussels-Nigeriaanse woestijnmuziek van Kel Assouf: Berberse invloeden met een toets van Led Zeppelin en Afrikaanse trance. Twee redenen dus om te gaan proeven van iets dat u misschien nog niet kent.

meer info

Wannes Cappelle / Broeder Dieleman/ Frans Grapperhaus
woensdag 6 maart, donderdag 7 maart en vrijdag 8 maart, 20.00 u., Minard

Wannes Cappelle (BE) en broeder Dieleman (NL) slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen met Frans Grapperhaus op cello betreden zij in zowel België als Nederland clubpodia en theaters met hun show en album ‘Dit is de bedoeling’.
meer info

Klein Festijn, kindertheaterfestival
nog tot 8 maart, Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt

Op de Vrijdagmarkt valt altijd wat te beleven, maar tijdens Klein Festijn wordt het Lakenmetershuis toch steeds een dolle draaikolk vol fantasie voor kinderen. Klein Festijn is een bont theaterfestival voor kinderen en eigenlijk ook voor volwassenen. Wij zijn alvast gecharmeerd door de insteek van ‘De centrale geheime bank’ op 8 maart (11u). Opa Bram verzamelt daarin alle geheimen van de wereld. Netjes geordend houdt hij er dagboeken, nooit-verstuurde-liefdesbrieven en verjaardagsverrassingen bij. Alle geheime info is in veilige handen bij deze opa, tot kleinzoon Bram hem komt helpen.
meer info

Ensemble Marmara, Chir Hachirim (Het Hooglied)
donderdag 7 maart, 20u, Muziekcentrum De Bijloke (i.s.m. De Centrale)

Het zogenaamde lied der liederen, zo luidt het opschrift bij het Hooglied. En om helemaal heerlijk helder te zijn: het Hooglied is een boek. Eén van de boeken namelijk in het Oude Testament. Maar te mooi om er niet muzikaal mee aan de slag te gaan. En dat deed het ensemble Marmara dan ook.
meer info

Woman Talk, Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd
donderdag 7 maart,  19.30u., Bibliotheek De Krook, gratis

Moeilijke dingen zijn moeilijk genoeg. Wat niet helpt is er ook nog eens moeilijk over doen. Dat hebben ze bij de sessies MDMU (Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd) goed begrepen. Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag komen 6 vrouwelijke experten 6 porties brainfood serveren. Ontdek bijvoorbeeld meer over digibesitas, IVF of toxic masculinity.
meer info

Cabaret Cuberdon geeft een verjaardagsfeestje
Vrijdag 8 maart, Missy Sippy, Klein Turkije, 20.30 u, gratis.

Cabaret Cuberdon is een gezelschap van jonge burleskartiesten waarvan de meesten een paar jaar geleden een aantal workshops volgden en het daarbij niet wilden laten. Onder de noemer Cabaret Cuberdon gaven ze het afgelopen jaar al een viertal shows. Tijd voor een verjaardagsfeestje, en de voorstelling van een eigen logo, in thuishaven Missy Sippy. Verwacht geen doorlopende show, wel veel glitters, ambiance, en tussendoor ongetwijfeld af en toe een act.

Madison McFerrin
zaterdag 9 maart, deuren 19.30 u., zaal Trefpunt

Ja, ze is de dochter van Grammy-winnaar Bobby McFerrin, vooral bekend van het nummer  'Don’t Worry, Be Happy' en ze speelde ook mee in de band van haar vader.  Maar ze doet het ook al een tijdje zonder de hulp van haar vader: Madison McFerrin sleurt geen gans orkest met zich mee. Veel a cappella, vingergeknip, handgeklap, backingstemmetjes en pedaaltjes met effecten en de nodige electronica. Een mix van funk, soul, jazz en r&b.
meer info

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio