Voetbal derde amateur A: KE Wervik - KVV Zelzate 0-3

Probleemloze zege bij gefrustreerde tabaksplanters

Probleemloze zege bij gefrustreerde tabaksplanters

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - KVV Zelzate kwam nooit in de problemen in Wervik. Eén doelpunt voor en twee na de rust zorgden voor een geweldige Zelzaatse avond. Bovendien dropen de frustraties er bij de tabaksplanters vanaf, één van de thuisspelers ging na de wedstrijd zelfs verhaal halen bij de bezoekende supporters.

KE Wervik: Olivier Vancoillie, Kenny Van Damme, Kenneth Neve (60’ Thomas Lambrecht), Hacene Cherifi (60’ Remy Destroies), Teddy Bouchart, Kenzie Vandeputte, Kenneth Voet (46’ Sélin Sahnoune), Glenn De Gryse, Jelle Popelier, Jens Pante en Brecht Verstraete.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Tars Notteboom (74’ Jelte De Coninck), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe, Emmanuel Annor, Tjorven Quintelier (88’ Benjamin De Bremme) en Jens Vandenhende.
Doelpunten: 24’ Cools-Ceuppens 0-1, 55’ Mertens 0-2 en 89’ Vandenhende 0-3
Gele kaarten: Annor, Neve, Sahnoune en Cools-Ceuppens
Scheidsrechters: Tom Patrouille, Thomas Van Gool en Nick Delporte

Uit in het verre Wervik pakte KVV, dat het zonder de gekwetste Ede en Antwi-Manu moest stellen, de volle buit. De bezoekers hadden constant het overwicht en halfweg kwam het dan ook op voorsprong toen een hoekschop van Quintelier in de kluts bleef hangen, de opportunistische Cools-Ceuppens nam het geschenk in dank aan. Vijf minuten later verstuurde Vandenhende een lange bal richting Quintelier die van dichtbij hoog over trapte. Acht minuten later bediende Cools-Ceuppens draaischijf Van Buyten die naast de verkeerde kant van de paal besloot. Aan de overzijde ging een vrije trap van Vandeputte huizenhoog over.

Tien minuten na de rust redde De Vleesschauwer met het hoofd een diepe bal op Bouchart, na een snelle omschakeling bracht Notteboom de bal voor vanop rechts, Mertens verdubbelde de bezoekende voorsprong. Halfweg die tweede helft kwam Notteboom centimeters tekort om een strakke voorzet van Martens te verzilveren. Tien minuten voor affluiten werkte Vancoillie een kans van de ingevallen De Coninck in hoekschop en minuten later was opnieuw Vancoillie paraat op een pegel van Van Buyten. De grootste kans voor de thuisploeg kwam vijf minuten voor affluiten door een vrije trap van Bouchart, De Vleesschauwer redde spectaculair. Net voor affluiten kopte Vandenhende de 0-3 op het bord na een gemeten vrije trap van Van Buyten.

Nog zaterdag verloor Wetteren de topper tegen Zwevezele met zware 0-4 cijfers, Melsele verloor met 0-1 van Woluwe/Zaventem. Zondag zijn er nog Wolvertem/Merchtem-Merelbeke, Wingene-Torhout, Pepingen/Halle-Lede, Stekene-Lebbeke en Oostkamp-Kampenhout. 

In de topschuttersstand komt Doran Mertens met vijftien doelpunten op één goal van Thomas Zwart (Merelbeke) maar ziet hij Aaron Vandendriessche (Zwevezele) naderen tot op twee stuks. Zowel Stijn Cools-Ceuppens als Jens Vandenhende lukten hun twee competitiedoelpunt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio