65 jaar huwelijksgeluk voor Emiel en Marcella

65 jaar huwelijksgeluk voor Emiel en Marcella

De jubilarissen werden op het gemeentehuis omringt door hun nakomelingen. Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Zaterdag werden Emiel Voncke en Marcella Van Poucke plechtig ontvangen door een afvaardiging van het gemeentebestuur. Burgemeester en schepen overlaadden het koppel met verschillende geschenken wegens hun briljanten huwelijksjubileum. “Hopelijk volgen er nog vieringen als deze”, bleef burgemeester Van Cronenburg positief.

Samen met hun twee dochters, Claudine en Ann die voor vier kleinkinderen zorgden: Pascal, Steven, Sandra en Niels die op hun beurt voor vier achterkleinkinderen zorgden: Job, Rik, Justin en Jason werden Emiel Voncke (88) en Marcella Van Poucke (86) plechtig ontvangen door burgemeester Rudi Van Cronenburg en zijn schepenen Piet Penneman, Peter Van Bambost en Christine Bax.

De feestelingen leerden elkaar kennen in Peene waar op de huidige site van de politiediensten café ‘Halfweg’ was gevestigd, ze waren daar om een huwelijk van het nichtje van Emiel te vieren. Uit het gesprek vloeide voort dat Emiel in het doel stond bij de voetbalclub van Moerbeke, en laat dit nu juist de woonplaats zijn van Marcella. Van het voetbal ging het regelmatig naar de cinema en een prille liefde was geboren.

Beroepshalve was Emiel zijn volledige carrière actief in ‘den bouw’, Marcella had haar winkel op Kalve. In de vrije tijd die ze hadden was Emiel te vinden rond de sportvelden: voetballen, fietsen maar vooral lopen, waren zijn favorieten. Dit laatste hield hij vol tot zijn 77ste jaar, hij liep onder andere de bergmarathons in Oostenrijke. Marcella was in haar vrije tijd ook te vinden rond de sportvelden, als supporter voor haar Emiel.

Het koppel kreeg een uitgebreide proficiat van het gemeentebestuur met de daarbij passende geschenken. Na de plechtigheid kreeg het, samen met de opgekomen familieleden, een receptie aangeboden op het gemeentehuis. Daar werden plannen gesmeed om de twee binnen vijf jaar opnieuw te ontvangen ter gelegenheid van hun eventuele… platina bruiloft.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio