Karateclub Shoku-Kan zendt zijn zonen uit

Karateclub Shoku-Kan zendt zijn zonen uit

Foto: Karateclub Shoku-Kan

Wachtebeke - Vanuit de nationale selectie vertrekt Michiel Vlaminck binnenkort voor tien dagen op trainingsstage naar Japan, hij doet dit als voorbereiding op de Europese kampioenschappen, begin april, in Noorwegen. Michiel is 19 en woont in Lochristi.

Michiel Vlaminck doet aan karate bij Shoku-Kan uit Wachtebeke sinds zijn achtste levensjaar. Elf jaar later is hij al aan zijn derde seizoen als lid van de nationale ploeg bezig. Vorig jaar brak hij helemaal door met een Belgische titel bij de junioren en een zilveren medaille op de Europese kampioenschappen in Servië. 

Bij de club zijn ze uiteraard heel tevreden, clubtrainer Marnix De Vos vat dit als volgt samen: “Michiel is echt een product van onze jeugdwerking. Zijn schitterende resultaten zijn het gevolg van jarenlange opbouw en opleiding in de breedte met een langetermijn visie. Bij jongeren onder de zestien gaan we heel omzichtig om met druk en gaan we zeker niet te intensief en resultaatgericht gaan werken, de jongeren moeten vooral leren plezier ondervinden in hun karate”, zegt De Vos.

“Op latere leeftijd krijg je dan een jonge atleet die veel sterker uit de hoek komt en nog een pak groeimarge heeft. Michiel is een schoolvoorbeeld van dit beleid en een voorbeeld voor al onze jongere clubleden. We zijn als club heel fier op wat Michiel reeds bereikt op deze jonge leeftijd en zijn er van overtuigd dat dit voor hem het begin is van een lange carrière aan de top van het Belgische karate”.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio