Voetbal derde provinciale A: SK Wachtebeke – KVVK Bassevelde 4-0

Wachtebeke kent geen genade met Bassevelde

Wachtebeke kent geen genade met Bassevelde

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Na de onverwachte 3-0 nederlaag van vorige week tegen hekkensluiter Vinderhoute pakte SKW revanche bij de voorlaatste in de stand, de Klauwaarts uit Bassevelde. Aan de rust stond er al een geruststellende 3-0 op het bord. In de stand nadert rood/wit tot op drie punten van de vierde plaats.

SK Wachtebeke: Elias Celie, Brecht Hoornaert, Gert Van Poucke, Mattis Even, Jason Baeke, Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour (55’ Jordi Van Damme), Robin Verschelde (83’ Jens Van Landeghem), Steven De Maesschalck, Hannes Van Hulle en Tim Steinweller (87’ Brandon Baeke).
KVVK Bassevelde: Michiel De Pau, Jelle De Wispelaere, Sybe Van Zele, Bernard Huyghe, Arnout Van Hecke, Laurent Standaert, Ionut Apostel Adrian (46’ Lennert Camps), Jonathan Haers, Jarne Van Hecke (71’ Inias De Rijcke), Laurenz Van Vooren en Jonas De Wispelaere (46’ Dario Schoonackers).
Doelpunten: 3’ Verschelde 1-0, 16’ en 28’ Van Laere 2-0 (via strafschop) en 3-0, 65’ Verschelde 4-0
Gele kaarten: De Pau en Van Vooren
Rode kaart: 75’ Van Laere
Scheidsrechter: Michael De Belder

Ondanks de hevige windstoten besloot scheidsrechter De Belder de match toch op gang te fluiten. Wachtebeke kwam al vroeg op voorsprong toen Verschelde van dichtbij de bal over doelman De Pau devieerde. Binnen het kwartier was het 2-0: na handspel kwam de bal op de stip, Van Laere faalde niet. Toen doelman De Pau een schot van Verschelde niet kon klemmen was Van Laere goed gevolgd om de 3-0 tegen de netten te trappen. 

Na de koffie was het lang wachten op iets vermeldenswaardig. Halfweg de tweede helft kon Verschelde de buitenspelval omzeilen en zijn tweede van de namiddag scoren.  Toen bij een actie Van Laere zijn tegenstander omspeelde en de op de grond liggende verdediger niet kon ontwijken kreeg hij tot iedereens verwondering een rode kaart te zien, Wachtebeke kwam ook met tien man niet meer in de problemen.

DKW Evergem-Muide, Vinkt-Evergem/Center en Nevele-St.Kruis-Winkel werden uitgesteld zodat er een heel voorlopige stand is. Daarin nadert SK Wachtebeke tot op drie punten van Belzele dat met 1-0 de boot inging bij Hansbeke. Donk-Vinderhoute eindigde op 4-1, Ursel-Boekhoute bleef steken op 0-0 en Watervliet-Maria/Aalter werd 1-1.

Volgende week trekt Wachtebeke naar… inderdaad Belzele met de vierde plaats als inzet. SKW heeft echter een doelpuntensaldo van +9, Belzele totaliseert +19, tien doelpunten verschil dus.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio