Gemeentebestuur doet oproep op gemeentelijke website

Noodweer heeft lelijk huisgehouden

Noodweer heeft lelijk huisgehouden
Zelzate - Het noodweer van gisteren, zondag, heeft in Zelzate lelijk huisgehouden. Nu nog is de brandweer bezig met het ruimen van puin. Dakleggers en andere bouwfirma’s zijn druk in de weer om de meest kritieke plaatsen te beveiligen. Intussen doe het gemeentebestuur een oproep op zijn website.

De brandweerpost van Zelzate kreeg ruim 150 oproepen binnen. Het meest moesten de hulpverleners ontwortelde bomen opruimen en beschadigde daken beveiligen tegen de regenval. Zelzaats weerman Guido Bernaerdt sprak rond 13 uur over rukwinden tot 8 à 9 beaufort.

In de Slachthuisstraat viel een boom op een auto en in de Oostkade werd een dak omgeslagen. Verschillende (tuin)huizen werden getroffen door afgeknakte bomen en takken. De brandweer wenst te benadrukken dat het nummer 1722, dat vorig jaar in het leven werd geroepen, enkel dient om dringende, niet-levensbedreigende, hulp. “Naar dat nummer bellen omdat enkele dakpannen losliggen heeft heus geen zin”, klinkt het, “daar zijn gespecialiseerd bouwfirma’s voor”. Het noodnummer 112 dient enkel om dringende noodinterventies, zoals branden en zware ongevallen, te melden.

Naar aanleiding van dit noodweer, waarbij door de Vlaamse Overheid wordt bekeken of dit als ramp kan beschouwd worden, laat het gemeentebestuur weten dat de gemeentelijke technische dienst alles in het werk zal stellen om de afgebroken of afgewaaide takken op te ruimen. “Het bestuur wenst de inwoners die ondertussen al het initiatief namen om afgewaaide takken te verzamelen, te bedanken”, staat te lezen op de gemeentelijke website.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio