Voetbal derde amateur A: FC Lebbeke – KVV Zelzate 0-1

Notteboom zorgt voor de zes op zes buitenshuis

Notteboom zorgt voor de zes op zes buitenshuis

Tars Notteboom scoorde op Lebbeke het enige doelpunten en brengt zijn seizoenstotaal op vier. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Met onder meer een scorende Notteboom en een sterkte doelman De Vleesschauwer pakte KVV Zelzate voor de tweede opeenvolgende maal een driepunter buitenshuis. Na de één op vijftien is dit een opsteker en blijft groen/wit in de subtop van het klassement meedraaien. “De eindronde is allesbehalve verloren”, zegt sportief manager Bernard Seghers. Deze namiddag ontvangt leider Merelbeke Melsele en trekt Wetteren naar Woluwe/Zaventem.

FC Lebbeke: Jonas Aeyels, Kevin De Wannemaeker, Ken Van Damme, Andy Van Hoof, Kevin Bogemans, Robin Nelis (46’ Bryan Van der Jeugt), Jens Ringoot, Walid Ben Abbés, Mike De Pauw, Jarne Moerenhout (81’ Erdinç Kurtulus)  en Mauro Van Gyseghem (46’ Junior Van Damme).
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel, Tars Notteboom (90’ Benjamin De Bremme), Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe, Tjorven Quintelier, Jelte De Coninck (62’ Semih Ede) en Jens Vandenhende.
Doelpunten: 38‘ Notteboom 0-1
Gele kaarten: De Wannemaeker en Ede
Scheidsrechters: Jiri Bergs, Sam De Boeck en Dieter De Pestel

De studieronde duurde niet lang, na vijf minuten was er reeds bezoekende dreiging na hoekschop maar een kwartier later kon de thuisploeg daar een ongevaarlijk afstandsschot tegenover stellen. De bezoekers dreigden via Notteboom en De Coninck maar op het halfuur ging een thuispoging nipt naast na een mooie individuele actie op links. Notteboom dreigde eerst nog met een ongevaarlijk schot maar tien minuten voor de rust scoorde hij, na voorbereidend werk van Mertens, de 0-1 via een grondscherend schot in de linkerhoek.

De thuisploeg poogde met twee vervangingen tijdens de rust de bakens te verzetten. Op een poging van Van Hoof stond De Vleesschauwer pal en een harde afstandsschot van Ken Van Damme ging naast. Een kwartier voor affluiten ging Aeyels goed plat na een individuele actie van Mertens en aan de overzijde had collega De Vleesschauwer een wereldsave in petto op een reuzenkans voor de ingevallen Junior Van Damme. Op een omschakelingsmoment miste Van Buyten na voorbereidend werk van Mertens en twee minuten voor affluiten was opnieuw De Vleesschauwer paraat op een hoge bal. In de extra tijd mikte de thuisploeg nog op de paal en moest De Vleesschauwer zijn kunde nog eens tentoon stellen. Al bij al gevleide overwinning tegen een, zeker in de tweede helft, grote druk uitoefenende thuisploeg.

In de andere wedstrijden won Torhout de derby tegen Oostkamp met 5-3 en ging Wervik, via een strafschopdoelpunt, met 0-1 winnen bij Wingene. Zwevezele-Pepingen/Halle eindigde zoals het begon.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio