Voetbal derde provinciale A: KFCE Belzele – SK Wachtebeke 0-1

SKW wint met kleinste verschil de topper

SKW wint met kleinste verschil de topper

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Door een own-goal bij de thuisploeg heeft SK Wachtebeke de tweede topper van deze speeldag gewonnen. De top-drie speelde gelijk waardoor SKW dé winnaar van de speeldag is en alzo vierde wordt, naast Belzele.

KFCE Belzele: Alain Van den Broucke, Flor Goethals, Jens Malysse (74’ Sam Schauvliege), Tom De Somviele, Arne Cazaerck, Brecht Baert, Alexander Oduro, Sander Van Driessche (86’ Tybo Van Acker), Denis Sehric (62’ Kevin Lampens, Jens Verdegem en Bram Van Eenaeme
SK Wachtebeke: Elias Celie, Brecht Hoornaert, Gert Van Poucke, Mattis Even, Jason Baeke, Tiziano Van Laere, Robin Verschelde, Steven De Maesschalck, Hannes Van Hulle, Tim Steinweller en Jordi Van Damme (84’ Benjamin Van Bambost).
Doelpunten: 50’ Malysse (own-goal) 0-1
Gele kaarten: Sehric en Even
Scheidsrechter: Jo Tanghe, Ömer Kara en Izzet Mese

In een match tussen de nummer vier en vijf uit de stand mag men wel iets verwachten, maar niets was minder waar. De bezoekers begonnen nog wel goed aan de match met enkele kansjes via Van Laere en Verschelde maar geleidelijk zakte het tempo. Belzele probeerde te profiteren van de wind in de rug waardoor de Wachtebeekse verdediging het soms lastig kreeg, doelman Celie kwam echter niet in gevaar. Net voor de rust had hij een mooie redding nodig om de thuisploeg van de voorsprong te houden. 

De start van de tweede helft was voor SKW: na een actie van Van Laere kon hij Van Hulle bereiken, diens schot werd nog gered door Van den Broucke maar door de opzittende Van Damme verdween de bal via Mallyse in eigen doel. Nadien was de thuisploeg iets meer dreigender maar efficiëntie ontbrak. Wachtebeke kon zijn voorsprong al bij al gemakkelijk verdedigen waardoor het naast Belzele op de vierde plaats komt.

Evergem/Center speelde zaterdag 0-0 tegen Watervliet en DKW Evergem kwam niet verder dan 1-1 bij Ursel. Boekhoute-Hansbeke eindigde zoals hij begon, Nevele won met 0-3 bij Vinderhoute en Vinkt en Sint-Kruis-Winkel speelden scoreloos gelijk. Maria/Aalter versloeg Muide met 1-0 en Bassevelde pakte na zes opeenvolgende nederlagen nog eens een overwinning: het versloeg Donk met 4-2.

DKW Evergem heeft 56 punten, Evergem/Center heeft 55 punten, Ursel heeft 51 punten en Belzele en Wachtebeke hebben 47 punten, Hansbeke heeft 41 punten. Onderaan is Vinderhoute nu ook rekenkundig veroordeeld tot degradatie, voor Bassevelde kan enkel een mirakel zorgen voor behoud want het heeft als voorlaatste acht punten minder dan Muide, er zijn nog twaalf punten te verdienen.

In de derde periode leidt Hansbeke met 16 op 18, Donk volgt op drie punten, het duo Ursel/Watervliet volgt op vijf punten en Wachtebeke en Belzele hebben zes punten minder.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio