Sasse Westkade langer afgesloten dan gepland?

Sasse Westkade langer afgesloten dan gepland?

Foto: RR

Zelzate - Het gebeurt niet vaak in Nederland maar sinds eind februari is de Westkade, de doorgaande weg tussen Zelzate en Terneuzen afgesloten in Sas-van-Gent. “En dit kan nog wel een tijd zo blijven”, staat te lezen in de Nederlandse krant De Stem.

De Westkade is het verlengde van de Beneluxlaan en voert je door het centrum van Sas-van-Gent. Deze is sinds eind februari gesloten waardoor het in- en uitgaand verkeer allemaal via de brug van het Sas en via de Tractaatweg verloopt.

In 2017 onderzocht een gespecialiseerde firma de kadeconstructie en “bij een periodieke inspectie werd scheurvorming vastgesteld”. De constructie staat blijkbaar op houten palen die deels in het water en deels in de grond staan. Die palen zijn nu door bacteriën aangetast waardoor dit invloed kan hebben op de stabiliteit van de kade.

Momenteel laat Terneuzen het onderzoek herbeoordelen maar Edwald Segers, directeur van de gespecialiseerde firma Rosier, “kan zich niet voorstellen dat de herbeoordeling tot andere conclusies zal leiden”. En dan moet de tweehonderd meter lange kadeconstructie, die ruim honderd jaar oud is, volledig vernieuwd worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio