Peter Haillez wordt beloftentrainer

Peter Haillez wordt beloftentrainer

Peter Haillez, hier op een archieffoto uit 2010. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Zelzatenaar Peter Haillez wordt de nieuwe trainer van de KVV-beloften voor komend seizoen. Hij volgt er Pascal De Maesschalck op die een andere functie in de jeugdwerking zal krijgen. “Interprovinciaal voetbal met aansluitend spelers naar de Fanion kunnen doorsluizen, dat wordt de grootste opdracht”.

Peter Haillez (46) is een rasechte Zelzatenaar. Hij speelde voetbal bij SLV Zelzate, één van de pijlers van het huidige KVV, tot en met de eerste ploeg ergens begin de jaren 2000. Na de fusie in 2008 was  hij eerst een paar jaar jeugdtrainer en was hij één jaar jeugdverantwoordelijke, een taak die hem naar eigen zeggen minder lag en waarin hij werd opgevolgd door Tom De Graeve.

Vijf seizoenen terug kreeg hij de kans om van het interprovinciaal voetbal te proeven. Bij SK Sint-Niklaas is hij het huidige seizoen revalidatietrainer en jeugdscout. “Ik aanzie het trainerschap bij de beloften als een volgende stap in mijn trainersontwikkeling. Niet dat ik in de onmiddellijke toekomst in derde of tweede provinciale zal terug te vinden zijn, daarvoor is mijn voetbalhart te groen. Het is de bedoeling dat de jeugd verder geoptimaliseerd wordt met als doel het behalen van interprovinciaal voetbal”.

Volgens Peter zijn die vooruitzichten rooskleurig. “Het realiseren van een nieuw voetbalcomplex zal de toekomst van de KVV-jeugd alleen maar ten goede komen. Het is de bedoeling om binnen enkele seizoenen interprovinciaal voetbal aan te bieden en zo meer eigen jeugdspelers te kunnen doorsluizen naar de Fanion, zegt hij, “en daardoor is mijn intrinsieke motivatie sterk aanwezig om met de eigen jeugd hogerop te klimmen”, zegt Haillez nog.

Oprichten van postformatie-groep

De beloften staan momenteel nog onder leiding van Pascal De Maesschalck die op een andere plaats in het jeugdorganigram zal ingepast worden, “het is zo goed als zeker dat ik jeugdcoordinator van de bovenbouw wordt”, zegt de 53-jarige trainer, “en samen met Peter en de nog te benoemen nieuwe TVJO (heel waarschijnlijk wordt dit Jens Pauwels, nvdr) zal ook ik instaan om te proberen ons jeugdvoetbal naar een hoger niveau te tillen. Nu gaapt er een enorme kloof tussen de U17 en de beloften enerzijds en tussen de beloften en de Fanion anderzijds”.

Dat hoger niveau moet er komen door het oprichten van een postformatie-groep. “Het is de bedoeling om de potentieel betere spelers -en daarmee bedoel ik niet enkel qua kwaliteit maar ook op gebied van onder andere mentaliteit- van de beloften, de U17 en de U15 één of meerdere keren per maand samen te laten trainen”, zegt Pascal nog.

Wie weet komt de droom van sportief manager Bernard Seghers, om ooit met elf Zelzaatse inwoners op het terrein te staan, een klein beetje dichter. Momenteel zitten er met Roy Broeckaert, Milan Verhoeven, Arno Decraecker, Benjamin De Bremme, Semih Ede, Joshua Boogaard en onlangs nog Cedric Cornette regelmatig eigen jeugdspelers in de kern van de Fanion.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio