Installatie politieraad zone Puyenbroeck

Installatie politieraad zone Puyenbroeck

De vier van Wachtebeke poseerden samen met de korpschef. vlnr: Sanne Alexander (CD&V), Linda Van Himme (Open VLD), Vera De Loose (ANDERS), korpschef Koen Van Poucke en burgemeester Rudy Van Cronenburg (ANDERS). Foto: if

Wachtebeke - Dinsdagavond werd de politieraad van de zone Puyenbroeck geïnstalleerd. Door de installatieproblemen in de gemeente Zelzate was dit niet eerder mogelijk. Wachtebeke heeft vier vertegenwoordigers.

De politieraad ging afgelopen dinsdag door in het gemeentehuis van Lochristi. De voorzitter ervan is plaatselijk burgemeester Yves Deswaene (Open VLD). Samen met zijn collega burgemeester Robby De Caluwé (Moerbeke Waas – Open VLD), Brent Meuleman (Zelzate – SP.A) en Rudi Van Cronenbrug (Wachtebeke – ANDERS) vormen zij ook het politiecollege.

Elk van de vier gemeenten heeft een aantal vertegenwoordigers, naargelang het aantal inwoners. Zo zijn er voor Lochristi, naast burgemeester Yves Deswaene nog acht vertegenwoordigers, burgemeester Robby De Caluwé heeft twee dorpsgenoten bij zich en Brent Meuleman van Zelzate brengt vier medebewoners mee.

Voor Wachtebeke zetelen, naast burgemeester Rudy Van Croonenburg, ook Sanne Alexander (CD&V), Vera De Loose (ANDERS) en Linda Van Himme (Open VLD). Hun verkozen opvolgers zijn Diederik Lacayse (N-VA), Guy Bral (ANDERS) en Jan Vervaet (Open VLD) en Eddy Heirwegh (Open VLD).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio