SX is de muzikale ambassadeur van liefde en lust

Foto: Klaas Vandromme

Gent - SX is al tien jaar de zwoelste elektropopband van het land. Om dat te vieren bracht ze eind vorig jaar een derde album 'Eros', de Griekse god van de liefde, uit. Zaterdagavond liet zangeres Stefanie Callebaut de Handelsbeurs vol lopen met fans en vooral veel passie.

Volledig in het wit komt zangeres Stefanie Callebaut sensueel van achter een doorzichtig gordijn te voorschijn. Vanuit een broeierige chaos van druppelgeluiden ontspruit langzaam de radiohit 'Devotion'. Om maar te zeggen dat de temperatuur in de Handelsbeurs steeg. 

Orgie
Lang duurt het verlangen naar de tweede single 'Designed / Desire' niet. De warme stem van Callebaut wurgt zich op zijn Björks rond de steriele basdrum en de metalige synths van compagnon de route en toetsenist Benjamin Desmet. Terwijl het nummer aanzwelt, slaat de magie over op het publiek dat samen zachtjes meedanst in deze platonische orgie. 

Danstempel
Doorheen de set danst Callebaut hoekig en bezwerend over het podium. Ze offert haar lichaam aan de dans en werpt zo in een vurige extase een direct lijntje met Eros, de Griekse god van de liefde. Liefde, verlangen, passie... het is de core business van SX. Het derde album 'Eros' weet de vele kanten van de liefde perfect muzikaal samen te vatten. 

Stil
Na een rustige trip down memory lane voor de fans van het eerste uur keert de dansbaarheid terug met songs als 'The Future', 'Falling' en 'The Dancers'. Nu ja, echt dansen doet het publiek niet, waarschijnlijk onder de indruk van de moves van Callebaut. Als er tussen de nummers een speld valt, dan zullen we die horen. Zo stil is het publiek.

Verzadigd
"Chance dakke die niet vergeet," zegt Callebaut wanneer ze in haar enthousiasme net voor het einde de monsterhit 'Black Video' van hun debuutalbum bijna overslaat. Na 'Gold' en 'Sunrise' als extraatjes zijn we klaar om lichtjes verzadigd van liefde en passie de nacht in de rollen.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio