Voetbal derde amateur A: KVV Zelzate – KVC Jong Lede 1-1

Toch nog oververdiend punt door wereldgoal in slotfase

Toch nog oververdiend punt door wereldgoal in slotfase

Thuisdoelman De Vleesschauwer moest zich verschillende malen onderscheiden Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Een doelpunt in de beginfase en één in de eindfase met daartussen veel afval, een sterke bezoekende doelman en het onvermogen om zelf te scoren. Dat is zowat de samenvatting van deze Oost-Vlaamse derby. Merelbeke won de topper en is op weg om de titel te pakken. Vandaag tekende een nieuwe Ghanees een overeenkomst.

KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens, Nico Blondeel (74’ Semih Ede), Tars Notteboom, Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Thomas Ampe, Emmanuel Annor, Tjorven Quintelier (46’ Jelte De Coninck) en Jens Vandenhende.
KVC Jong Lede: Bart Meulewaeter, Jens De Landtsheer, Sibren Mertens, Yorick Verplancke, Jore Trompet (76’ Ruben Baevegems), Nicolas Van Peteghem, Jonas De Landtsheer, Stef Schollaert (70’ Richard Mendoza Severino), Bram Malfroy, Arnaud Gyselinck (58’ Yordi Pieren) en Jarich Hellinckx.
Doelpunten: 6’ Van Peteghem 0-1 en 86’ Cools-Ceuppens 1-1
Gele kaarten: Jens De Landtsheer, Hellinckx, Vandenhende en Ede
Scheidsrechters: Sander Opsomer, Geert Bossuyt en Björn Wydaeghe

Op een verre inworp van Gyselinck werd te zwak verdedigd, bezoekend topschutter Van Peteghem opende de score. Iets na het halfuur was er bezoekend appèl voor strafschop na hands van Martens, Opsomer gaf aangeschoten bal. Vier minuten voor de rust ging Meulewaeter goed plat na een scrimmage voor zijn doel en op slag van rust besloot Jens De Landtsheer nipt naast.

Direct na de rust raakte een voorzet van Van Buyten de arm van Schollaert, Meulewaeter pakte de strafschop van Mertens. Aan de overzijde was er een sterke De Vleesschauwer nodig op een poging van Jonas De Landtsheer, in de omschakeling werd Mertens afgezonderd voor Meulewaeter maar die pareerde de poging van de thuistopschutter. In de aansluitende fase bediende Van Buyten Ampe maar diens overhoeks schot ging nipt naast. Net voor het uur pareerde De Vleesschauwer twee kopballen, eerst Gyselinck en daarna Jens De Landtsheer misten van vrij dicht. Een kwartier voor affluiten slalomde De Coninck door de bezoekende defensie, zijn schot ging hoog over. Vijf minuten voor affluiten lukte Cools-Ceuppens een wereldgoal toen hij een afvallende bal vanop de rand van de zestien in één tijd in de winkelhaak joeg. Net voor affluiten besloot De Coninck nog eens van dicht op Meulewaeter toen hij werd bediend door Ede.

Merelbeke op weg naar de kampioenstitel

Merelbeke won zaterdag de topper bij Wetteren met 2-3, Pepingen/Halle won met overtuigende 7-1 van Woluwe/Zaventem en Wingene speelde 1-1 bij Oostkamp. Stekene-Zwevezele werd 1-1, Lebbeke won met 0-2 bij Wervik en Melsele versloeg Kampenhout met 1-0. Wolvertem/Merchtem tenslotte verloor met 1-2 van Torhout.

In de stand leidt Merelbeke met 53 punten, Wetteren volgt met 47 punten, Pepingen/Halle heeft 45 punten, Wingene heeft 44 punten en Zwevezele heeft 43 punten. KVV is zesde met 40 punten en Stekene en Lebbeke volgen met 37 en 36 punten, beide ploegen hebben wel nog één wedstrijd tegoed. Op de negende plaats staat Melsele met 34 punten en tiende zijn Lede en Wolvertem/Merchtem met 32 punten.

Kampenhout is twaalfde met 25 punten, Torhout is dertiende met 25 punten en Wervik is veertiende met 24 punten. Woluwe/Zaventem en Oostkamp sluiten de rij met respectievelijk 19 en 18 punten.

Zwevezele voert de derde periodestand aan met elf punten, het trio Stekene/Merelbeke/Torhout volgt met tien punten. Pepingen/Halle heeft negen punten, KVV heeft acht punten, Oostkamp en Wingene hebben zeven punten en Wetteren en Wolvertem/Merchtem hebben zes punten.

Na de wedstrijd tekende de 22-jarige Ghanees Emmanuel Koffi Nyarko een overeenkomst bij KVV. Deze flankaanvaller is, net zoals zijn KVV-landgenoten Annor en Antwi-Manu, een product van de JMG-school in Ghana. Van 2015 speelde hij twee seizoenen bij SK Lierse, het jaar erna trad hij aan voor Merelbeke en nu komt hij uit voor Sint-Niklaas dat aantreedt in de tweede amateurreeks.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio