Voetbal derde provinciale A: SK Wachtebeke – VC Boekhoute 3-2

SKW haalt dubbele achterstand op

SKW haalt dubbele achterstand op

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Wachtebeke heeft drie wedstrijden voor het einde zijn vijftiende overwinning gepakt, aan de rust stond het nochtans 1-2 achter. Ook de drie eerste ploegen wonnen waardoor de top-vier uitloopt op de rest. Volgende week is er de topper Ursel-Wachtebeke.

SK Wachtebeke: Elias Celie, Brecht Hoornaert, Tim Steinweller, Benjamin Van Bambost, Mattis Even, Hannes Van Hulle, Jason Baeke, Steven De Maesschalck, Tiziano Van Laere, Jens Van Landeghem en Jordi Van Damme (54’ Laurent De Bolster
SK Boekhoute: Tim Van Waes, Leander Schauvliege, Tom Willems, Elmo Neyt, Dieter Hautekeete (54’ Niels Hillaert), Bart Van de Vyver, Sander De Buck (89’ Arne Ryckaert), Jens Colpaert, Jannick Van de Walle, Matthias De Kock en Willem De Kock (85’ Michiel Haeck)
Doelpunten: 2’ Van Hulle (own-goal) 0-1, 42’ Willem De Kock 0-2, 45’ Van Bambost 1-2, 76’ Van Laere 2-2 en 87’ Steinweller 3-2.
Gele kaarten: Van Laere, Even, Matthias De Kock en De Buck
Scheidsrechters: Dirk De Witte, Eric De Rocker en Bugrahan Senbursa

De match kon niet slechter beginnen voor Wachtebeke: na twee minuten verschalkte Van Hulle zijn eigen doelman met een terugkopbal. SKW probeerde zo snel mogelijk iets terug te doen maar de bezoekende verdediging had weinig moeite om de aanvallen op te vangen. Het was wachten tot het slot van de eerste helft: in de 42ste minuut kon Willem De Kock afgezonderd worden voor de Wachtebeekse doelman Celie met de 0-2 als gevolg. Net voor afsluiten kon Van Bambost zijn tegenstander uitschakelen en de bal door de benen van doelman Van Waes tegen de netten trappen.

Na de rust was de thuisploeg doorlopend de betere ploeg maar toch waren het de bezoekers die een grote kans kregen om verder uit te lopen, het schot van opnieuw Willem De Kock zijn spatte uiteen op de lat. Aan de overkant zag Van Bambost zijn poging tegen de paal belanden. Twintig minuten voor affliten claimde Wachtebeke een strafschop voor handspel, scheidsrechter De Witte gaf niet thuis. Vijf minuten later floot hij wel toen Van Laere ten val kwam, hij zette zelf de strafschop succesvol om. Wachtebeke ging op zoek naar de winnende treffer en kreeg die ook enkele minuten voor tijd: doelman Van Waes liet zich verrassen op een kopbal van Steinweiler.

DKW Evergem won met 3-0 van Maria/Aalter, Evergem/Center won met 1-7 bij Muide en Ursel won met 1-6 bij Hansbeke. Belzele kwam niet verder dan 0-0 bij Donk en Vinkt versloeg Vinderhoute met 2-0. Sint-Kruis-Winkel speelde 1-1 bij Watervliet en Nevele-Bassevelde eindigde op dezelfde score.

In de stand heeft DKW Evergem 59 punten, Evergem/Center volgt op één punt, Ursel heeft vijf punten minder en SKW heeft een achterstand van negen punten, Belzele volgt al op elf punten. Onderaan is Vinderhoute mathematisch zeker van degradatie naar vierde provinciale. Bassevelde is vijftiende met veertien punten, Muide is veertiende met 21 punten, Boekhoute is dertiende met 25 punten en Watervliet heeft als twaalfde 31 punten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio