Guldensporencollege Kortrijk geselecteerd voor internationaal event in Milaan

Guldensporencollege Kortrijk geselecteerd voor internationaal event in Milaan

GULDENSPORENCOLLEGE Foto: IF

Kortrijk - Het Guldensporencollege Kortrijk heeft zich voor het tweede jaar op rij weten te plaatsen voor een International Session of The European Youth Parliament.

Tijdens een vierdaags event in Luik hebben Lou Messiaen, Jill Vermote, Nick Louagie, Lies-An Desaever, Lindsey Stragier en Sandrien Vansteenkiste het beste van zichzelf gegeven. De 17-jarige meisjes verdiepten zich in de meest uiteenlopende Europese aangelegenheden en verdedigden hun mening op de National Selection Conference in Luik. Naast hun dossierkennis bewezen ze ook uit te blinken in teambuilding, probleemoplossend denken, conflict management en de kunst van het debatteren.

Deze prestatie werd dit weekend beloond met een selectie voor een Europese conferentie in Milaan. Een internationale jury oordeelde dat de zes studenten het best geplaatst zijn om België te vertegenwoordigen op de 92ste internationale conferentie van EYP. Daar zullen minstens 350 deelnemers uit ongeveer 40 landen samenkomen en de toekomst van Europa bediscussiëren. 

Het Guldensporencollege neemt al vele jaren deel aan dit soort conferenties en wil op die manier jongeren de kans geven hun vleugels uit te slaan, op te komen voor hun mening en standpunten en die te verdedigen op een internationaal platform.

Dit schooljaar reisde de school nog met een delegatie naar Yerevan (Armenië). In een land dat nog maar kort een revolutie achter de rug heeft waren de vele aanwezige jongeren een graag geziene verschijning en probeerden ze mee te bouwen aan burgerzin bij de Armeense jeugd.

Op de foto is ook Arina Zenkina te zien, een uitwisselingsstudente die als individuele leerling deelnam.  (op de foto vlnr Lou Messiaen, Lies An Desaever, Jill Vermote, Arina Zenkina, Sandrien Vansteenkiste, Lindsey Stragier, Nick Louagie).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio