Gouden jubileum voor Okra Reninge-Noordschote

Gouden jubileum voor Okra Reninge-Noordschote

Foto: if

Lo-Reninge - Okra Reninge-Noordschote vierde hun vijftigjarig bestaan. Dat gebeurde met een eucharistieviering in de kerk van Reninge, gevolgd door een feestmaal.

De eerste bijeenkomst, toen nog onder de naam ‘Jonger dan je denkt’, vond plaats op 7 mei 1969 onder impuls van toenmalig pastoor Nollet. “De eerste vergadering was een groot succes”, weet Godelieve Melis, huidig bestuurslid van Okra Reninge-Noordschote. “Er waren 72 aanwezigen en de vereniging is in de loop de jaren altijd maar gegroeid. Ook de naam veranderde. Eerst naar KBG en later naar Okra.”

Okra Reninge-Noordschote telt momenteel 180 leden. “We vierden ons jubileum met een eucharistieviering, muzikaal opgeluisterd door zangeres Mieke”, overloopt Godelieve Melis de festiviteiten. “Daarna trokken we naar het ontmoetingscentrum voor de receptie, gevolgd door een lekker feestmaal. Priester Johan speelde een deuntje op zijn accordeon en Frans Dekeirel toonde ons een prachtige diamontage met heel veel oude foto's.”

Alle aanwezigen kregen achteraf een mooi aandenken in chocolade mee naar huis. “Het was een onvergetelijke dag waarover nog lang zal nagepraat worden”, besluit Godelieve Melis. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio