Basket-U16 Assenede kampioen

Basket-U16 Assenede kampioen

Foto: if

Assenede - Afgelopen weekend speelde de U16-ploeg van basketbalclub Assenede kampioen. Ze verloren geen enkele wedstrijd dit seizoen en wonnen bovendien twee weken na elkaar tegen de tweede in de rangschikking Grembergen.

Door een verschuiving in de kalender moest de U16-ploeg onder leiding van coach Stany De Decker twee weken na elkaar aan de slag tegen BBC Grembergen. Vorig weekend scoorden ze de meeste korven op het veld van Grembergen, afgelopen weekend bevestigden ze voor eigen publiek met een 56-51 overwinning. Assenede speelt hierdoor kampioen, Grembergen moet zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Coach De Decker blikt tevreden terug op het seizoen. "Hier hebben we samen een heel seizoen aan gebouwd. Ik stond steeds met volle goesting klaar voor deze groep. Een schitterende einde van mijn carrière als coach, ik kon me geen beter afscheid wensen!" aldus een geëmotioneerde De Decker.

Op zaterdag 4 mei wordt de voltallige ploeg en hun coach gehuldigd tijdens de jaarlijkse familiedag en aansluitende barbeque.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio