Voetbal derde provinciale A: DKW Evergem – SK Wachtebeke 2-3

SKW speelt alsnog de eindronde

SKW speelt alsnog de eindronde

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Op de laatste speeldag van de competitie zorgde SK Wachtebeke voor dé verrassing door te gaan winnen bij DKW Evergem. Het bemachtigd daardoor een plaats in de eindronde voor promotie.

DKW Evergem: Jarl Hautekeete, Mickey Prempeh (70‘ Carl Van de Velde), Frederick Van Cauwenberghe, Kevin Buysse, Matthias Verbrugge, Mathies Gijsels, Kjell De Cock (46’ Lenard Roegiers), Joachim Hebberecht, Jens Loete, Pieter Steyaert en Pieter-Jan Thienpont.
SK Wachtebeke: Domien Cattoir, Brecht Hoornaert, Mattis Even (87’ David Martignago), Jason Baeke, Tiziano Van Laere (39’ Brandon Baeke), Tanguy Delcout, Hannes Van Hulle, Jenten De Bruycker (87’ Jarne De Bruycker), Laurent De Bolster, Jens Van Landeghem en Thomas Van Hecke.
Doelpunten: 1’ De Bolster 0-1, 7’ Steyaert 1-1, 31’ Van Laere 1-2, 54’ Thienpondt 2-2 en 77’ De Bruycker 2-3.
Gele kaarten: Verbrugge, Loete en Verbrugge
Rode kaart: 90’ Verbrugge (tweemaal geel)
Scheidsrechter: Semih Erikçi, Olivier Soinne en Marc De Gier

In een match waar Wachtebeke door winst nog een eindrondeticket kon bemachtigen, won het verdiend tegen de tweede in de stand. Na een mooie actie in de openingsminuut van Van Laere trapte De Bolster hoog in doel. Nog in de openingsfase kwam de thuisploeg op gelijke hoogte toen een vrijschop van Steyaert afweek, Cattoir was te verrast. De match was leuk om volgen, beide ploegen kozen voor de aanval: eerst zag Van Laere nog een doelpunt afgekeurd worden maar toen hij iets later in de diepte werd gestuurd stond het 1-2. Niet veel later werd diezelfde Van Laere zwaar gepakt langs achteren, game over voor hem, verdediger Loete kwam er met geel heel goedkoop vanaf.

Na de rust kwamen de ploegen terug gelijk: Thienpont zorgde voor de 2-2. De match verliep evenwichtig tot een klein kwartier voor het einde toen Jenten De Bruycker Wachtebeke opnieuw op voorsprong trapte, het bleek de winnende treffer. Trainer Nijskens was zeer tevreden over de prestaties van zijn "youngsters". 

Kampioen Evergem/Center speelde 3-3 bij Sint-Kruis-Winkel, Ursel versloeg Nevele met 6-1 en Belzele speelde 1-1 tegen Watervliet. Hansbeke versloeg Donk met 5-0 en Boekhoute-Vinkt eindigde op 0-0. Rode lantaarn Vinderhoute verloor van Maria/Aalter met 1-4 en die andere degradant, Bassevelde, versloeg Muide met 2-2.

Kampioen Evergem/Center eindigt met 68 punten, Ursel eindigt tweede met 66 punten, DKW Evergem is derde met 62 punten, Belzele is vierde met 55 punten en SKW eindigt vijfde met 53 punten. Aangezien DKW Evergem en Evergem/Center respectievelijk de eerste en de tweede periode wonnen spelen naast DKW ook Ursel, Belzele en, jawel, Wachtebeke de eindronde voor promotie naar tweede provinciale.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio