I-vzw Réseau de Soins Vincent pioniert in Vlaanderen met project voor servicewonen in Zuid-Frankrijk

Kortrijk - De i-vzw Réseau de Soins Vincent, met hoofdzetel in Deinze, start in Zuid-Frankrijk met de realisatie van een vernieuwend woonconcept. Je komt er op 27 april meer over te weten in Kortrijk.

De i-vzw Réseau de Soins Vincent, met hoofdzetel in Deinze, start in Zuid-Frankrijk met de realisatie van een vernieuwend woonconcept Entre Mer & Montagne. De vzw met internationaal statuut is hiermee de eerste in Vlaanderen die uitpakt met een dergelijk servicewoonproject buiten de landsgrenzen.

“Wie droomt er niet van om op termijn in het buitenland te gaan wonen, in het zuiden van Frankrijk bijvoorbeeld. Daar ten volle genieten van zon, zee, strand en natuur is toch de wens van velen. Maar vaak wordt de stap niet gezet omdat men vreest dat daar niet de juiste of onvoldoende zorgen voorhanden zijn om er ook op hogere leeftijd te kunnen blijven. Met het project “Entre Mer & Montagne” passen we daar een mouw aan en kan die droom werkelijkheid worden”, zegt Ludo Timmermans van de i-vzw.

De i-vzw Réseau de Soins Vincent bezit een ruime expertise in de zorgsector. Hij is gelinkt aan een Vlaamse vzw die meerdere woonzorgprojecten heeft gerealiseerd in Deinze. De i-vzw heeft dan ook als voordeel dat de dienstverlening vanuit België én Frankrijk mogelijk is.

“Aangezien de i-vzw in Frankrijk geen commerciële bouwactiviteiten mag uitvoeren, richtten we een aparte vennootschap op. Die zorgde voor de aankoop van de gronden in Villelongue dels Monts en treedt ook op als bouwheer. Hierin zetelen dezelfde mensen als in de i-vzw, allemaal actief of met een ruime ervaring in de zorgsector. De ontwikkeling en het beheer van het project berusten bij de i-vzw. Ondertussen zijn de definitieve ontwerptekeningen klaar en kennen we ook de aannemers met wie we in zee gaan”, aldus de heer Timmermans.

Letterlijk tussen de zee en de bergen

Het project “Entre Mer & Montagne” wordt letterlijk tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën gerealiseerd, in de regio Languedoc-Roussillon. Op een bouwkavel in het dorpje Villelongue dels Monts verrijzen in totaal 32 moderne appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Het project is in de eerste plaats gericht op individueel wonen met aandacht voor de privacy. Maar tegelijkertijd is er de omkadering met allerlei faciliteiten voor een uitgebreide woonservice, aangepast aan de behoeften van de bewoners.

Ludo Timmermans: “In de uitbouw van het project speelt de woonassistent een belangrijke rol. Entre Mer & Montagne wil qua budget toegankelijk zijn voor een heel diverse doelgroep. De kleinste appartementen (55 m²) zijn beschikbaar aan de lanceerprijs van 183.400 euro excl. kosten. Ook de basistoestellen in de keuken zijn inbegrepen. De grootste flats zijn in de lanceerperiode beschikbaar voor een maximumbedrag van 251.125 euro, excl. Verdere inrichting en uitrusting qua meubels en toestellen worden optioneel aangeboden.

Informatiesessies op zaterdag 27 april om 10.30 uur in Budalys Kortrijk, Budastraat 30 Kortrijk.

Meer informatie: http://www.reseaudesoinsvincent.fr/

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio