Lokale muziekhelden in Kortrijk

Kortrijk - Vrijdagavond 26 april wordt Kortrijk Weide voor de gelegenheid omgedoopt tot Kortrijk Muziekweide. 40 lokale muziekacts tonen het beste van zichzelf op 10 verschillende podia. Kortrijk slaat voor de derde keer de handen in elkaar met Poppunt en de muziekorganisaties in de stad. Doel is om het lokale muziektalent te ondersteunen en een duwtje in de rug te geven.

Na de twee vorige edities op het Buda-eiland (2015) en op Overleie (2017) slaat Kortrijk op 26 april opnieuw de handen in elkaar met een aantal muziekorganisaties. De site op en rond Kortrijk Weide is dit keer het decor voor de derde editie van Lokale Helden in Kortrijk. Verwacht een staalkaart van de bruisende Kortrijkse muziekscene met een 40-tal acts op 10 verschillende podia.

Alle genres en niveaus komen aan bod: van heavy metal tot klassieke muziek, van amateur tot geoefend muzikant. Het eerste concert start om 19.30 uur en de laatste noten weerklinken om middernacht. Als bezoeker ga je op muzikale ontdekkingstocht en stel je je eigen programma samen. Alle concerten zijn bovendien gratis.

De focus ligt dit jaar op het nieuw ontwikkelde stadsdeel Kortrijk Weide. Het muzikale parcours strekt zich uit van Kaffee Damast, over The Level (Howest) en Tranzit tot de voormalige loodsen van houthandel Lagae in de Karel De Goedelaan.

Poppunt

Op vrijdagavond 26 april zet Poppunt overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent extra in de spotlights. Veel verschillende cafés, ontmoetingscentra, cultuurcentra, jeugdhuizen,… doen dan de moeite om plaatselijk talent een optredenkans te bieden en om er een gezellige en toffe avond van te maken. Onder elke kerktoren huist het nodige muzikaal talent. Om dat talent aan te moedigen om bezig te blijven met muziek, het publiek de kans te geven om hun lokale helden aan het werk te zien en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren, organiseert Poppunt de vijfde editie van 'Lokale Helden'. 

Axel Ronse, schepen van cultuur:  “We zetten keihard in op lokaal muziektalent in Kortrijk en zorgen voor professionele ondersteuning! Om jonge bands te laten groeien voorzien we zoveel mogelijk podiummogelijkheden. Zo stimuleren we kleine en grote concerten op terrassen, in cafés in de openbare ruimte… ."

Info en programma: www.kortrijk.be/lokale-helden

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio