Vijftig jaar huwelijksgeluk voor Jan en Doreen

Vijftig jaar huwelijksgeluk voor Jan en Doreen

Foto: Dirk Ververs

Wachtebeke - Samen met hun drie kinderen en vier kleinkinderen werden Jan Van Beveren en Doreen Wilkins afgelopen zaterdag plechtig ontvangen op het gemeentehuis, ze vierden hun gouden jubileum. Hij sloot zijn actieve carrière af bij Honda, zij bij de gemeente Lochristi. Vissen, wandelen en een fietstocht zijn nu hun activiteiten.

Jan Van Beveren (72) en Doreen Wilkins (73) leerden elkaar ruim vijftig jaar terug kennen in dancing Balmoral in Gentbrugge. Twee jaar later stapten ze in het huwelijk. Ze vestigden zich in de Gentse Hofstraat waarna voor de Scheepslosserstraat werd gekozen. Daar werd de tweeling Tom en John geboren. Acht jaar na hun huwelijk verhuisde de familie naar Zeveneken waar Caroline werd geboren. Die drie kinderen zorgden ervoor dat met de komst van vier kleinkinderen, Dries-Maarten-Marie-Charlotte, het familiegeluk compleet werd. Bijna zes jaar terug kwam het koppel zich vestigen in de Stationsstraat.

Jan startte zijn actieve beroepscarrière bij de firma Sodral. Daarna werkte hij tien jaar als zelfstandig installateur van sanitaire installaties. Hij sloot zijn carrière af bij Honda waar hij als technieker op zijn 58ste met welverdiend brugpensioen, het huidige SWT, kon gaan. Doreen stond tot in 1994 voor het grootste deel in voor de opvoeding van de kinderen, daarna ging ze als interieurverzorgster aan de slag in het gemeentehuis van Lochristi. Tot in 2011 ging geen zo goed als geen enkele activiteit op dit gemeentehuis door zonder dat ze bij de organisatie betrokken was.

Nu genieten de beide zeventigers van de kleinere dingen in het leven. Jan kan genieten van de visvijver maar een gezamelijke wandeling zal hij nooit afslaan. In de zomer springt hij nogal graag op zijn stalen ros.

Na het officiële gedeelte klonken de jubilarissen, samen met burgemeester Van Cronenburg, schepenen Penneman en Heirwegh en Linda Van Himme als voorzitter van de gemeenteraad met elkaar, niet zonder de afspraak om binnen tien jaar de diamanten bruiloft te vieren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio