Oud-volleybalcoach viert diamanten bruiloft

Oud-volleybalcoach viert diamanten bruiloft

Foto: zvd

Zelzate - In hun ruim appartement in het centrum vierden Roger D’Haene (86) en Jeannine Vereecke (81), omringd door hun kinderen en kleinkinderen en vele vrienden hun zestigjarig huwelijk. Roger is alom gekend als volleybalcoryfee in de gemeente. Drie van de vier zonen hebben een druk Zelzaats sociaal leven.

Roger en Jeannine D’Haene huwden donderdag, zestig jaar terug, in Evergem. Met Gino, James, Christophe en Johan kregen ze vier prachtige zonen die met Bradley, Miguel, Jade, Lennert, Linde, Maité, Maxine, Ella en Jaxx voor negen kleinkinderen zorgden. Ze leerden elkaar kennen op een bal in de Gaumont, Roger was meteen verkocht. Het logische cinema-verhaal volgde, niet zonder de aanwezigheid van Jeannine’s moeder.

Roger had twee professionele werkgevers. Zijn eerste ruim twintig jaar werkte hij bij Kuhlmann, de volgende ruim twintig jaar was hij actief bij Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent, in de centrale werkplaats. Jeannine had meer dan de handen vol bij de opgroei van de vier ‘The D’Haene Brothers’. Gino (59) werkt bij het ABVV en zetelt momenteel in de gemeenteraad voor de SP.A, Christophe (47) kennen we als zanger bij G-Minor en Johan (45) speelt nog steeds volleybal bij Crescendo en is muzikant/ondervoorzitter bij Harmonie Noorderlicht.

De grote hobby van Roger was volleybal: eerste speelde hij bij de bedrijfsploeg van Kuhlmann, aan de zijde van zijn broer Wilfried en de gebroeders Danschutter maar van zijn dertigste af was hij ruim 35 jaar actief als coach, uitsluitend in Zelzate. VC Zelzate, OLRO Zelzate heren en dames, MEVOC Zelzate, Groenplein Zelzate. “Niemand geloofde in de chemie tussen Groenpleins voorzitter Valère Danschutter en mezelf maar die was opperbest, wat de voorzitter ook zei, ik gaf hem altijd gelijk, ondertussen deed ik toch mijn eigen zin”. Zijn grootste successen haalde hij als coach ergens halfweg de jaren tachtig toen zijn herenploeg als tweede-provincialer het tot in de finale van de beker van Oost-Vlaanderen schopte door verschillende nationaal-spelende ploegen uit te schakelen. In de eindstrijd was Sint-Gillis-Waas te sterk.

Nu genieten de twee nog van de veeleer kleinere dingen van het leven. Eens samen rond de maandagmarkt gaan of een bezoekje aan de gemeentelijke visvijver komen steevast terug. Ook de oppas op de kleinkinderen staan op het programma.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio