Gouden feest voor Frans en Andrea

Gouden feest voor Frans en Andrea

Foto: CREDIT

Wachtebeke - Vijftig jaar na hun huwelijk werden Frans Dhoore en Andrea Hooreweghe plechtig ontvangen op het gemeentehuis. Frans leerde haar kennen toen hij, samen met zijn nonkel, de groentenrode deed.

Frans (72) en Andrea (71) werden afgelopen zaterdag plechtig ontvangen door schepenen Piet Penneman (Open VLD), Eddy Heirwegh (Open VLD) en Peter Van Bambost (ANDERS) en gemeenteraadsvoorzitter Linda Van Himme (Open VLD) en dit voor hun gouden bruiloft.

Drie jaar na hun huwelijk vestigden ze zich in de Langelede, een plek waar ze nog steeds wonen. Het koppel kreeg met Kurt en Saskia twee kinderen. Kurt overleed in 1995 wat een onmenselijk zware beproeving was voor het koppel, gelukkig konden ze in die zwarte periode terugvallen op hun dichtste familie en vriendenkring. Naast de twee kinderen kregen de feestelingen met Matthias, Aeran en Niraj drie kleinkinderen.

Eén jaar voor zijn huwelijk startte Frans zijn professionele loopbaan op Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent en niet veel later deed hij ook depannage van CV-ketels na zijn uren. Vier jaar later werd hij vrijwilliger bij de burgerbescherming. Andrea werkte in een Gentse meubelfabriek, in het klooster van Sint-Kruis-Winkel en in het OCMW, eerst op de buitendienst, op het einde op de binnendienst. 

Nu genieten de twee van hun hobby’s; Frans is gekend als vrijwillig-gemeentefotograaf, Andrea laat meer haar kunsten zien bij het beschilderen van keramieken beeldjes en in de decoratieve schilderkunst, samen geniet ze ook nog van reizen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio