Het zomert in het begijnhof in Kortrijk

Kortrijk - Tijdens de zomermaanden is er een fotozoektocht in het Kortrijkse begijnhof. Er zijn ook diverse optredens.

Fotozoektocht in het begijnhof
De fotozoektocht neemt je op sleeptouw en laat toe het begijnhof in de kleinste details te (her)ontdekken. Gedurende de zomervakantie (05.07 – 31.08) kan je in het Infopunt begijnhof, kapel of Huis van de Grootjuffrouw een deelnemingsformulier ophalen. Deelnemen is gratis. Wat kan u winnen? Een op en top begijnhofprijs na het oplossen van de schiftingsvraag.

Zaterdag 6 juli: gratis tuinconcert Het Onderspit
Jan Cappelle, broer van de zanger Wannes Cappelle is een prof met als specialiteit: energie. In zijn hart blijft hij door en door muzikant. Tijdens een gezinssabbatical in 2016, ergens op een berg in de Italiaanse Abruzzen, voelde Jan dat de tijd rijp was om de muzikale loondienst bij o.m. zijn jongere broer Wannes, te ruilen voor een heel eigen verhaal. Na 2 jaar optreden is Het Onderspit klaar voor een uitbreiding van het doelpubliek en het instrumentarium. Jan Cappelle en Marieke Van Raes bedienen zich van hun
West-Vlaamse moedertaal om in verhalen en liedjes het leven, het fysiek verval en de mentale muizenissen te bezweren.
Om 17 uur in begijnhof. Bij slecht weer in de Sint-Annazaal.

Gratis middagconcerten
Drie gratis middagconcerten op het historische orgel van de Matteuskapel (begijnhof) telkens op zaterdag om 12 uur.

27 juli: Jan Vermeire (Veurne) Jan Vermeire (*1968) studeerde orgel bij Robert Deleersnyder aan de Muziekacademie van Veurne en later bij Hubert Schoonbroodt aan de Franstalige afdeling van het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Hij volgde daarnaast regelmatig les bij de Hongaars-Weense muziekpedagoge Hedda Szamosi. Sinds december 2011 is hij organist-titularis van de modernistische Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk te Koksijde.

3 augustus: Willem van Twillert (NL) Willem van Twillert (*1952) is een Nederlands organist en componist, sinds 1979 verbonden aan de vrijzinnig-hervormde Johanneskerk te Amersfoort.

10 augustus: Willem Hormann (NL). Willem Hörmann (*1953) studeerde af in vijf richtingen waaronder kerkorgel en piano.
Als organist is hij verbonden aan de monumentale Sint-Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch waar zich het grote historische Vollebregtorgel bevindt. Op zijn repertoire staan de meeste grote werken van J.S. Bach, symfonieën van Widor, Dupré en Vierne, grote werken van Olivier Messiaen, César Franck, Franz Liszt, J.P. Sweelinck, eigen werken en improvisaties.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio