Daniel en Fabienne vieren gouden bruiloft

Daniel en Fabienne vieren gouden bruiloft

Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Vorig weekend werden Daniel Spietael en Fabienne Dhaenens plechtig ontvangen op het gemeentehuis. 55 jaar nadat ze elkaar leerden kennen vierden ze hun gouden bruiloft.

Uit de handen van burgemeester Rudy Van Cronenburg (ANDERS) en schepenen Eddy Heirwegh (Open VLD) en Peter Van Bambost (ANDERS) kregen Daniel Spietael (75) en Fabienne Dhaenens (70) afgelopen vrijdag verschillende herdenkingen voor hun gouden bruiloft.

Vijf jaar voor hun huwelijk leerden ze elkaar kennen op de botsauto’s tijdens Wachtebeke Jaarmarkt. Ze huwden in 1969 en amper vier jaar later startten ze de werken aan hun woonst in de Groenstraat. Het koppel kreeg met Lieven (44) en Ann (42) twee kinderen die voor twee kleinkinderen zorgden: Jesper en Sorina.

Fabienne werkte ruim tien jaar voor Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent, waar ze bediende was. Daniel werkte op de scheepswerven van Langerbrugge waarna ook hij overstapte naar de staalgigant. Eerst was hij er bijna dertig jaar actief in de beitserij van de koudwalserij, na een reorganisatie sloot hij zijn carrière in 1999 af in de refter van de Staalfabriek.

Naast hun professionele bezigheden waren er ook de hobby’s en bij Daniël kunnen we daarover kort zijn. Alles wat met voetbal te maken heeft is interessant voor de man. In 1987 ging hij als scheidsrechter aan de slag, een hobby waarmee hij zelfs eens de krantenkoppen haalde. Fabienne kan dan weer genieten van een daguitstapje, het liefst gecombineerd met optredens van één of meerdere Vlaamse artiesten, Will Tura was en is haar favoriet. Met dochter Ann trekt ze regelmatig naar hun appartement naar De Haan aan zee.

Het gouden paar toastte op de toekomst en maakte met het gemeentebestuur reeds plannen om binnen tien jaar terug te keren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio