Prosper en Imelda zijn gouden koppel

Prosper en Imelda zijn gouden koppel

Foto: Koen Van Waesberghe

Wachtebeke - Vrijdag werden Prosper Van Hoorebeke en Imelda De Meester door het voltallig college plechtig ontvangen op het gemeentehuis. Ook nicht Nadine en neef Willy, op wiens trouwfeest de twee elkaar leerden kennen, waren van de partij. Ze huwden in Wachtebeke en bleven het steeds trouw.

Prosper (71) en Imelda (69) huwden precies dag op dag vijftig jaar terug. Eerst woonden ze één jaar bij Imelda’s thuis in alvorens een huis in het Dorp te gaan wonen. In 1970 kochten ze een huis in Kalve, de thuis waar ze nog steeds wonen. Met Nico (47) en Philip (45) kregen ze twee zonen en door Julie en Mathisse zijn ze ook al fiere grootouders.

Om ten brode ging Prosper elke dag naar de Centrale Werplaats van Sidmar, het huidige ArcelorMittal Gent. Hij bleef er tot op zijn oppensioenstelling. Imelda werkte eerste in een Sint-Niklase textielfabriek alvorens ze het huishouden draaiende hield.

Prosper was en is een echt voetbaldier. Hij speelde onder andere voor SK Wachtebeke en was er ook eerst jeugd- en daarna hoofdcoach. Later was hij ook de keuzeheer bij Merelbeke. De hobby van Imelda was gelijklopend, zijn volgde haar man als zijn grootste supporter.

Het gouden paar werd gelukgewenst door het college van burgemeester en schepenen en allen maakten nu al afspraak om elkaar terug te zien, op hun Diamanten Bruiloft in 2029.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio