Jubileumeditie voor Heule Conzee

Kortrijk - Confrérie De Griffioen en de cafés op Heule Plaats organiseren voor de 10de maal Heule Conzee. Deze jubileumeditie of 'Heule Conzee Jubilee' vindt plaats vandaag vrijdag 19 juli vanaf 18 uur op de Plaats van Heule.

Naar jaarlijkse traditie wordt ‘de congé’ feestelijk ingezet in Heule met met Heule Conzee Jubilee, het gratis evenement in het centrum van de Kortrijkse deelgemeente. De organisatie is in handen van Confrérie De Griffioen samen met de vier cafés op de Platse: De Kameleon, Den Hert, Den Buro en Café Dudu. Er zijn activiteiten voor jong en iets ouder: kinderdorp, eetstandjes, optredens van de cover- en ambianceband Faute Bendt en DJ Fragil. Het feest start vanaf 18 uur.

Het is de laatste keer dat De Griffioen de organisatie zal trekken. Nancy Geeroms: "We hebben negen hele mooie en succesvolle edities achter de rug, en we hopen dat de jubileumeditie dat ook zal zijn. We hebben er alle vertrouwen in want het weer zal meezitten en de covergroep ‘Faute Bendt’ en DJ Fragil staan garant voor ambiance. We hopen wel dat Heule Conzee nog zal plaatsvinden de volgende jaren onder dezelfde of onder een andere vorm. Een aantal cafébazen hebben zeker al aangegeven interesse te hebben hiervoor."

Confrérie de Griffioen, opgericht in 2004 in Kortrijk bij Heule, heeft als doel de instandhouding en bevordering van de biercultuur in haar voornaamste aspecten: brouwerijtraditie, sociaal gebeuren, levensstijl en gastronomie. Daartoe organiseert de Confrerie evenementen en manifestaties van allerlei aard: feesten, dorpsevenementen, uitstappen, concerten, toneelvoorstellingen,
enz. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio