IDM bindt strijdt tegen sluikstorten aan… met kunstgras

IDM bindt strijdt tegen sluikstorten aan… met kunstgras

Foto: IDM

Zelzate / Wachtebeke - IDM, de intercommunale die instaat voor het afvalbeheer is zes gemeenten blijft streven naar nultolerantie wat betreft sluikstorten. Als proef werden twee ondergrondse afvalcontainers voorzien van een kunstgrastapijt.

“Bewoners van hoogbouw kunnen op sommige locaties hun afval aanbieden met een gepersonaliseerde badge in ondergrondse afvalcontainers”, meldt IDM, de afvalintercommunale die naast Zelzate en Wachtebeke ook zijn diensten aanbiedt in Beervelde, Lochristi, Lokeren, Moerbeke en Zele. 

Containers die dienen om gemeenschappelijk gebruik zijn echter ook aantrekkingsplaatsen voor sluikstorten. “Ondergrondse systemen zijn echter minder risicovol dan bovengrondse, dat bewijzen de tien ondergrondse glascontainers die in gebruik zijn”, klinkt het bij IDM.

Om de bevolking nog minder aan te zetten tot sluikstorten worden, als test, in Lokeren twee ondergrondse containers omgord met een kunstgrastapijt, een techniek die komt overgewaaid vanuit onze noorderburen. De achterliggende gedachte is dat een groene omgeving automatisch wordt geassocieerd met een propere omgeving.

“Als deze techniek positief resultaat blijkt, bekijken we IDM om dit ook toe te passen op de andere sites”, zegt Annick Maes van IDM.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio