Voetbal derde provinciale A: SK Wachtebeke – Standaard Muide Gent 7-1

Wachtebeke walst over tegenstand heen

Wachtebeke walst over tegenstand heen

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Ook op de tweede speeldag haalde SKW zwaar uit. Tegen Muide, nochtans medeleider na één speeldag, nette het zeven doelpunten. Vier ploegen hebben nog het maximum van zes punten.

SK Wachtebeke: Sven Van Nieuland, Brecht Hoornaert, Mattis Even (34’ Pieter Dauwe), Tim Steinweller, Kristof De Vos, Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour (68’ Giorinno Neyt), Thijs Van der Snickt, Hannes Van Hulle, Gilles Remue en Jordi Van Damme (49’ Thomas Van Hecke).
Standaard Muide Gent: Egon Van Lint, Koen De Wit, Dubem Johnpaul Nwanah, Ceylan Güner (73’ Abraham Kwablah), Taylan Tekgul, Dwight D’Hooge, Sekou Tidiane Cisse, Kevin Claeys, Dominic Donkor, Bart Heyvaert (58’ Gille Van Speybroeck) en Rui Pedro Amorim Gomes Bento (58’ Ali Mohammady).
Doelpunten: 4’ Van Damme 1-0, 22’ en 51’ Van Laere 2-0 en 3-0, 54’ Van der Snickt 4-0, 65’ Remue 5-0, 75’ Tekgul 5-1, 84’ De Vos 6-1 en 89’ Neyt 7-1
Gele kaarten: Even, Van Damme en Heyvaert
Scheidsrechters: Jo Tanghe, Sam Pauwels en Franky Herremans.

Door de zege van vorige week van Muide was Wachtebeke gewaarschuwd, maar al vlug was het duidelijk dat het verschil groot was.  De thuisploeg kon bij de eerste aanval bijna scoren via Steinweiler. Bij de tweede aanval was het wel raak: via De Vos en Even kon Van Damme aan de tweede paal ongehinderd binnenkoppen. Kort nadat de bezoekers een kansje kregen kwam de 2-0 op het bord: Van Laere kon een voorzet van Van Damme binnenkoppen. De match viel nadien wat stil, daardoor konden de bezoekers af en toe de thuisverdediging lastig vallen. 

Direct na de rust scoorde Van Laere zijn tweede na een hoekschop van Van Hulle. De bezoekers waren nu volledig uitgeteld. Met doelpunten van Van Der Snick, Remue, De Vos en Neyt kwamen er zeven doelpunten op het bord. Tussendoor kon de Muide een eerredder scoren na een nonchalant thuismoment. 

Met zes op zes tegen mindere ploegen trekt Wachtebeke volgende week naar een sterkere tegenstander, de buren uit Beervelde. Ook Destelbergen, Lochristi en Beervelde hebben nog het maximum na overwinningen tegen respectievelijk Maria/Aalter (2-0), Watervliet (3-2) en Oostakker (0-5). Boekhoute versloeg Sint-Kruis-Winkel met 3-1, Hansbeke was met 3-2 de betere van Ertvelde, Waarschoot won van Zaffelare met 5-0 en Donk-Vinkt eindigde op 2-2.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio