Voetbal derde provinciale A: FCDKG Beervelde – SK Wachtebeke 2-1

SKW lijdt eerste nederlaag

SKW lijdt eerste nederlaag

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Koploper Wachtebeke, dat het zonder zijn topschutter Kristof De Vos moest stellen, leed bij buur Beervelde zijn eerste verliespunten. De bezoekers eindigden met negen na twee dubbele boekingen. Beervelde en Destelbergen blijven met het maximum aan de leiding.

FCDKG Beervelde: Emilio Leys, Stijn De Wilde, Ron Dezutter, Jens Fiers, Niels Verstraeten, Ignaece Imschoot, Jerry Van der Vloedt (68’ Lorenzo Bonne), Jordy Wauters (79’ Mathieu Van Hyfte), Iwiyisi Asemota, Mathee Van Holderbeke (76’ Mike De Clerck) en Sander Eeckhout.
SK Wachtebeke: Sven Van Nieuland, Brecht Hoornaert (67’ Arthur Schelstraete), Pieter Dauwe, Mattis Even, Tim Steinweller, Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour (46’ Tars Stevens), Thijs Van der Snickt, Hannes Van Hulle, Gilles Remue en Jordi Van Damme (46’ Robin Verschelde).
Doelpunten: 23’ en 41’ Wauters 1-0 en 2-0 via strafschop, 84’ Stevens 2-1
Gele kaarten: Remue, Even, Fiers, Verstraeten, Van Laere, Schelstraete, Even en Remue
Rode kaarten: 89’ Even (tweemaal geel) en 90’ Remue (tweemaal geel).
Scheidsrechters: Rudi Massart, Peter Blondeel en Justin De Schepper.

Wachtebeke begon met overwicht aan de wedstrijd maar geleidelijk aan herpakte de thuisploeg zich. Na een te korte terugkopbal kon Wauters de score openen. Net voor rust verdubbelde de thuisploeg zijn voorsprong na strafschop van alweer Wauters. SKW probeerde het evenwicht te herstellen en mocht in de tweede helft een strafschop verzilveren, Van Laere miste echter de aansluitingstreffer. In de slotfase kopte Stevens een hoekschop van Van Hulle voorbij Leys. De frustratie bij de bezoekers leverden echter nog twee rode kaarten op.

Destelbergen won met 0-6 bij Zaffelare en samen met Beervelde blijven zij ongeslagen aan de leiding. Waarschoot met 1-6 bij Muide, Ertvelde versloeg Oostakker met 4-1, Lochristi verloor met 1-0 bij Donk en Watervliet versloeg Boekhoute met 1-0. Vinkt won van Maria/Aalter met 2-0 en Sint-Kruis-Winkel versloeg Hansbeke met 4-0.

Wachtebeke staat, samen met het trio Watervliet/Lochristi/Ertvelde op de vierde plaats op drie punten van de leiders, Sint-Kruis-Winkel is elfde met drie punten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio