Voetbal tweede provinciale A: FC Assenede – VVS Ursel 2-2

Assenede pakte derde opeenvolgende draw

Assenede pakte derde opeenvolgende draw

Foto: FC Assenede

Assenede - FC Assenede is erin geslaagd zijn derde punt te behalen. Tegen Ursel kwam het tweemaal op voorsprong maar evenveel keer bracht Gilewy de bezoekers terug. Samen met Sint-Laureins en Drongen verloren de roodhemden nog niet dit seizoen.

FC Assenede: Giovanni Bonne, Matthias Benaïssa-Tahar, Kristof Speeckaert, Lennert Aerts, Angelo Adriaensens, Davud Ucak, Jeroen Van Dooren, Derrit Longueville (87’ Tjendo De Lombaert), Cedric Van Cleemputte (62’ Ruben Deleu), Jarno Notteboom (62’ Jonathan Vercauter) en Ian De Maesschalck.
VVS Ursel: Tars Wyckstandt, Jens De Meyere, Nick De Meyer, Maury Welvaert, Kenneth Marginet (78’ Djordy De Clercq), Leander Hallaert, Gilles Stofferis (70’ Thorre De Neve), Michaël Timmerman, Emiel Vyncke (78’ Thibault Mortier), Milan Gillewy en Brecht Willems.
Doelpunten: 10’ Van Cleemputte 1-0, 57’ Gillewy 1-1, 65’ Adriaensens 2-1 en 83’ Gillewy 2-2
Gele kaarten: Hallaert, Ucak, De Meyer, De Meyere en Benaïssa-Tahar
Scheidsrechter: Joppe Smeets, Chris Schelstraete en Franky Herremans.

Zwakke wedstrijd van twee ploegen die in de staart van het klassement hangen. Van Cleemputte bracht, na een collectieve aanval op rechts, de thuisploeg op voorsprong, voor Ursel mikte Willems op de lat. Net voor het uur lukte het toch voor de bezoekende groenhemden toen Gillewy een vrije trap voorbij Bonne mikte. Een wereldgoal van Adriaensens, na een individuele actie op 25 meter van het doel, bracht de thuisploeg een tweede maal op voorsprong maar bij een bezoekende aanval via rechts, werd Gillewy aan het strafschoppunt vergeten waardoor hij zijn tweede van de namiddag maakte. Volledigheidshalve moet eraan toegevoegd worden dat de bezoekers na de rust nog eens het doelhout viseerden.

Drongen won op Sleidinge met 0-1, Sint-Laureins speelde 2-2 op Kleit en Merendree versloeg Lovendegem met 4-0. Bellem-Zomergem werd 2-4, Lembeke en Evergem/Center speelden 3-3, Belzele-Meetjesland eindigde op 1-2 en Maldegem versloeg DKW Evergem met ruime 5-0 cijfers.

In de stand leiden Drongen en Sint-Laureins met zeven op negen. Merendree, Zomergem en Sleidinge volgen op één punt en het kwartet Maldegem/Bellem/Lembeke/Lovendegem volgt op drie punten. Ursel blijft laatste met één punt, Evergem/Center en Maldegem hebben twee punten en samen met Belzele, Meetjesland en DKW Evergem heeft Assenede drie punten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio