MeTineke vereeuwigd door Knoflook

© IF

De Heulse werkgroep van Knoflook schenkt de Tinekes in Heule een uniek cadeau. Ze zijn nu voor altijd vereeuwigd door de kunstenares Katrien Maes..

Kris Vanhee

De kunstroute KNOFlook, die ieder jaar plaatsvindt in de marge van de Tinekesfeesten in Heule, was dit jaar aan de 20ste editie toe. 27 kunstenaars uit België en Nederland exposeerden gedurende 2 dagen op 14 locaties in het centrum van Heule. De jubileumeditie mocht 2000 bezoekers ontvangen.

De werkgroep KNOFlook wou de Heulse bevolking een permanent aandenken schenken en deed dat onder de vorm van een street art project door Björn Van Poucke, bekend van The Crystal Ship in Oostende en de internationaal gerenommeerde street artist Joachim. Sinds vorige week prijkt op de muur van de Kameleon een street art werk gebaseerd op een aantal elementen uit het lied Tineke Van Heule.

Nancy Geeroms (Knoflook): "Maar daar houdt het niet bij op. Naar aanleiding van de aanstelling van Lieze Vandromme als nieuw Tineke, en van Rhune en Justine als haar eredames, ontvangen ze alle drie een uniek portret getekend door de Antwerpse kunstenares Karien Maes. Met #MeTineke maakte Karien Maes een allusie op de #MeToo-beweging die vanaf 2017 met deze hashtag viraal ging. Sinds 1964 wordt er in Heule uit een reeks vrouwelijke kandidaten een ‘Tineke Van Heule’ en haar 2 eredames gekozen. De Tinekes van Heule waaruit elk jaar gekozen wordt zijn jonge vrouwen die aan de vooravond van hun grote stap naar volwassenheid en zelfstandigheid staan. De Antwerpse kunstenares Karien Maes heeft de kandidaat-Tinekes van 2019 afgebeeld als sterke, zelfstandige, jonge vrouwen die de wereld sterk en vol vertrouwen en soms zelfs een beetje uitdagend in de ogen kijken." De drie winnaressen krijgen hun portret mee naar huis. De andere tekeningen worden te koop aangeboden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus