Aalbeke feest het hele weekend met onder meer Preuteleute

Kortrijk - Tijdens het weekend van 21 en 22 september zet Aalbeke Feest, kortweg AF!, het kerkplein opnieuw op stelten. Er is voor elk wat wils.

Dit wordt de tweede editie voor het Aalbeeks feestcomité dat bestaat uit een bont allegaartje van mensen uit het verenigingsleven, de horeca en enthousiaste Aalbekenaren. Er zijn allerlei activiteiten van een petanquetornooi met mooie prijzen tot kinderanimatie en optredens allerhande.

Hoofdmoot is op zaterdag.

De man van Atlantis staat voor de tweede keer op Aalbeke Feest! De Radio Atlantis Drive In Show staat garant voor een apart feestje. Dj de Man van Atlantis is een vintage dj, een dj zoals in de 70’ies. (mengpaneel en twee platendraaiers, retro visuals, 70’s decoratie, radio jingles,…) Altijd de sfeer van toen door de speakers en interactie met het publiek. Hedendaagse hits, disco stampers, ambi, stevige rock, … Een aparte mix voor een jong en minder jong publiek.

Om 17 uur us er de winnaar van Rock Rally Eyes of Stone. De groep won in mei de eerste editie van Aalbeeks Geweld. Als winnaar van deze lokale ‘RockRally’ mogen ze het muzikale gedeelte van Aalbeke Feest 2019 openen. Eyes of Stone brengt een mix van stoner en heavy metal. Leden zijn Wannes Heyse en Arne Verduyn uit Aalbeke en Rekkemnaar Louis Genovese.

Request is een coverband die werd opgericht eind 2014 door leadsinger Gwenny. Hun playlist is heel gevarieerd. De stevige rocknummers ( ACDC, Golden Earing, Kings of Leon, … ), de ‘Standards’ ( Tina Turner, Abba, ... ) en Nederlandstalige meezingers ( The Scene, De Kreuners, … ) zijn er voor een gevarieerd publiek.

De band bestaat uit ervaren muzikanten die hun strepen verdienden bij oa ‘Les sacs à sacs’, ‘Bottled in Belgium’, ‘De Dolfijntjes’, ... Leden zijn : Gwenny Meyfroid, Isabelle Loosveldt, Luc Byttebier, Jurgen Buckinx, Marc Holvoet en Koen Kesteloot. De topact van Aalbeke Feest 2019 is Preuteleute. Vanaf hun ontstaan in 2002 laat Preuteleute zich vooral opmerken door hun komisch schunnige en seksueel expliciete teksten in het West-Vlaams (lees : Oostends). Naast eigen nummers herwerkt de groep vaak covers die voorzien worden van een andere tekst.
Op het podium nemen alle groepsleden alter ego's aan. Leden zijn Sebastien Dewaele, Tom Vanrijckeghem en Marcos Della Rocha. Sebastien Dewaele speelt in de TV-serie Eigen Kweek.

Doorlopend zijn er foodtrucks en is er de bar. Meer informatie op www.aalbekefeest.be vooral voor het programma op zondag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio