Voetbal derde provinciale A: Excelsior Donk – SK Wachebeke 0-0

SKW blijft steken op scoreloos gelijkspel

SKW blijft steken op scoreloos gelijkspel

Foto: SK Wachtebeke

Wachtebeke - Uit bij Donk, de negende in de stand, kwam SKW niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In de stand springt Lochristi over de roodhemden en volgende week spelen die twee ploegen tegen elkaar.

Excelsior Donk: Daython Ysewijn, Renzo Mercy, Jasper De Neve, Jiry Boute (60’ Yaël De Witte), Keanu Schollaert (67’ Gianni Neirynck), Jeroen Lauwers, Dries Demeester, Nils Vandrispaillie, Maxim Tijtgat (70’ Jaycko Demeyer), Niels Laureyns en Jeffrey Van Rie.
SK Wachtebeke: Elias Celie, Arthur Schelstraete, Brecht Hoornaert, Pieter Dauwe, Tars Stevens, Tim Steinweller (78’ Sven Saey), Tiziano Van Laere, Tanguy Delcour (82’ Jordi Van Damme), Thijs Van der Snick, Hannes Van Hulle en Gilles Remue.
Doelpunten: geen
Gele kaarten: De Witte
Rode kaart: 68’ Vanderispaillie
Scheidsrechters: Achim De Vriendt, Benny Van De Winckel en David Haers

Wachtebeke was op voorhand verwittigd voor de speelstijl van Donk, en dat heeft het ook ondervonden. De thuisploeg wachtte met negen spelers op eigen helft de bezoekende aanvallers op. Het duurde tien minuten voor Wachtebeke een eerste kans kon forceren, Stevens zag zijn poging voorlangs gaan. Doelman Celie, die de geblesseerde Van Nieuland verving, kreeg net voor halfweg de eerste helft de eerste bal in zijn handen. Donk bleef maar lange ballen versturen en rekende op een foutje van de bezoekende verdediging. Na een mooie aanval via Stevens en Dauwe kreeg Van Laere een schietkans, de thuisgoalie redde knap. Net voor de koffiepauze kreeg Donk dan toch zijn kansje maar Van Hulle zat er goed tussen. Enkele minuten later moest Celie dan toch eens ingrijpen, zijn redding leverde een hoekschop op zonder succes.

In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde beeld: lange ballen van de thuisploeg die rekende op een bezoekende fout. Toen Van Laere Stevens aanspeelde hield doelman Ysewijn met een mooie redding zijn netten schoon. Enkele minuten later kopte Van Laere net over. Halfweg de tweede helft kon Stevens alleen op doelman Ysewijn afgaan maar hij werd op weg naar doel foutief afgestopt, Donk moest met tien verder. Veel veranderde er niet aan het spelbeeld want de thuisploeg kroop nu nog iets meer voor zijn doel. Enkele keren kwamen ze in de buurt van Celie maar de jonge doelman liet zich niet verrassen. Vijf minuten voor affluiten was het dan toch even schrikken voor de roodhemden toen een afgeweken bal tegen de deklat belandde. Wachtebeke deed alles om de thuisploeg te ontwrichten maar moest toch tevreden zijn met één punt.

Volgende week ontvangt Wachtebeke de B-ploeg van Lochristi

Destelbergen won met 1-4 bij Sint-Kruis-Winkel, Beervelde versloeg Zaffelare met 3-1, Lochristi versloeg Oostakker met 3-0, Vinkt won met dezelfde cijfers van Muide en Ertvelde versloeg Maria/Aalter met 3-1. Watervliet-Waarschoot eindigde op 0-0 en Boekhoute verloor met 1-2 van Hansbeke.

Destelbergen en Beervelde blijven aan de leiding met achttien punten, Lochristi volgt op drie punten en het trio Wachtebeke/Vinkt/Ertvelde heeft vijf punten achterstand. Watervliet volgt op zeven punten, Maria/Aalter en Donk hebben acht punten achter op de leiders.

Onderaan hebben Zaffelare, Muide en Oostakker drie punten, Sint-Kruis-Winkel heeft zes punten, Boekhoute heeft zeven punten, Hansbeke heeft acht punten en Waarschoot heeft negen punten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio