Profvoetballer traint Zelzaatse U9

Profvoetballer traint Zelzaatse U9

Foto: if

Zelzate - Schoon volk maandagavond op de jeugdterreinen van KVV Zelzate. Niemand minder dan Bart Goossens kwam er training geven aan de achtjarigen. Coach Rudi Maenhaut liep met zijn hoofd in de wolken.

In het kader van zijn trainerscursus voor initiator C was Bart Goossens vanavond te gast bij KVV Zelzate. Bart zelf is ook een inwoner van onze gemeente en is nog steeds profvoetballer, nu bij KMSK Deinze in de eerste amateurklasse. 

Goossens begon op zijn zesde met voetbal bij het toenmalige FC Zelzate. Vanaf zijn achtste levensjaar doorliep hij alle jeugdreeksen van KAA Gent. Nadien verhuisde hij naar VW Hamme, KSV Roeselare en Standaard Wetteren. In 2012 vertrok hij naar het verre Lommel waar hij bleef tot 2017, het jaar waarin hij vertrok naar Deinze.

De ondertussen 34-jarige verdediger volgt nu een trainersopleiding, “en in dit kader moet ik vier trainingen geven en één wedstrijd begeleiden. Het moeilijkste om training aan de jeugd te geven is het anders denken. In plaats van elf tegen elf spelen de U9 vijf tegen vijf. Toch is dit heel plezant voor mij”.

De trainer van de U9, Rudi Maenhaut, is zo fier al een gieter: “voor iedereen was dit een plezante en leerrijke gebeurtenis. Bart was eer enthousiast, staat open voor discussie en meldde terloops dat onze groep ook kwaliteit heeft.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio