Voetbal derde amateurklasse A: SK Lochristi - KVV Zelzate 1-1

Ondanks puntenverlies wordt KVV alleen leider

Ondanks puntenverlies wordt KVV alleen leider

Tars Notteboom scoorde zijn vijfde seizoensdoelpunt Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - De twaalfde speeldag leverde voor KVV Zelzate onverhoopt de leidersplaats op. Een rommelige wedstrijd bracht groen/wit niet verder dan een gelijkspel maar aangezien leider Wetteren thuis verloor komt KVV alleen aan de leiding. Kop van jut voor de bezoekers was scheidsrechter Keppens toen hij op het halfuur vergat een strafschop te blazen.

SK Lochristi: Benny Rogiest, Robbe Smessaert, Joël Polfliet, Jelle De Schryver, Yannick Deppé, Geoffrey Ryckaert (46' Dominique De Waele), Guus Vandekerckhove, Olivier Speltdooren, Nathan Vockerick (85' Stijn De Wilde), Yassin Badi en Maxim Van Eeckhout.
KVV Zelzate: Fréderique De Vleesschauwer, Stijn Cools-Ceuppens (65' Simon Lanckman), Pieter Grootaert, Jens Vandenhende, Tars Notteboom, Ennio Martens, Doran Mertens, Nicolas Van Buyten, Sander Van Cauwenberg (77' Benjamin De Bremme), Richard Antwi-Manu (59' Roy Broeckaert) en Emmanuel Annor.
Doelpunten: 22’ Notteboom 0-1 en 69’ Badi 1-1
Gele kaarten: Vandenhende en Deppé
Scheidsrechters: Jens Keppens, Robby Keuleers en Joachim Vercamer.

Een gevaarlijke vrije trap van kapitein De Schryver werd via De Vleesschauwer en de lat terug in het spel gebracht. Halfweg de eerste helft maakte Notteboom de actie en via Mertens kwam hij in schietpositie, hij bracht de bezoekers in de korte hoek op voorsprong. Op het halfuur werd Antwi-Manu foutief gehaakt in de fatale zestien, scheidsrechter Keppens gaf niet thuis. Tien minuten voor de rust werkte doelman Rogiest een kopbal van Van Buyten, na voorzet van Notteboom, met de vingertoppen in hoekschop. De thuisploeg probeerde de situatie recht te zetten maar de kopbal van Smessaert was te zwak. Volckerick werd in de volgende fase gelanceerd op links maar zijn poging ging één meter naast en net voor de rust werkte De Vleesschauwer een schot van opnieuw Smessaert in hoekschop.

In de beginfase van de tweede helft kopte de ingevallen De Waele net over de kruising, aan de overzijde ging Rogiest goed plat op een schotje van Van Buyten. Van Eeckhout kwam net te laat op een voorzet van Smessaert, een schot van Mertens werd via de vingertoppen van Rogiest en de lat in hoekschop gewerkt. Twintig minuten voor affluiten slalomde Badi voorbij alles en iedereen, zijn trap vanop twintig meter belandde in de bezoekende kruising. Zelzate probeerde de bakens te verzetten maar pogingen van Lanckman, Van Buyten en Notteboom werden door de thuisdoelman weggewerkt. Vijf minuten voor affluiten besloot Van Buyten op Rogiest, de rebound van Notteboom ging hard en hoog over.

KVV heeft één punt voorsprong, Ninove en Brakel halen zwaar uit

Wetteren verloor thuis met het kleinste verschil van Wolvertem/Merchtem, Ninove versloeg Lede met 5-0 en Brakel versloeg Oostnieuwkerke met 6-0. Lebbeke drawde met 1-1 bij staartploeg Bornem, Eppegem verloor met 2-0 bij Overijse, Stekene en Melsele versloegen respectievelijk Wingene (1-0) en Torhout (3-2).

KVV wordt daardoor alleen leider met 25 punten, Wetteren heeft één punt minder en het duo Ninove/Brakel volgt op twee punten. Lede en Lebbeke hebben drie punten dan Zelzate, Eppegem volgt op vier punten. Overijse heeft als achtste al negen punten minder, Lochristi en Wingene volgen op tien punten.

Op de elfde plaats staat Wolvertem/Merchtem met dertien punten, Oostnieuwkerke heeft als twaalfde twaalf punten en dan volgt het trio Torhout/Melsele/Stekene, zij hebben elf punten. Bornem behaalde zijn tweede seizoenspunt.

Ninove en Wolvertem/Merchtem leiden de tweede periode met zes op zes, Zelzate volgt met vier punten, samen met Overijse en Lebbeke.

Volgende zaterdag verdedigen de groenhemden hun leidersplaats, uit bij het verre Oostnieuwkerke.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio