OPROEP. Beveilig je wagen

OPROEP. Beveilig je wagen
Zelzate - De lokale politie van de zone Puyenbroeck lanceert een oproep naar onze inwoners. Het wil daarmee de aandacht vestigen op diefstallen van en in wagens. “Merkt u verdachte personen of voertuigen op? Aarzel niet en verwittig ons via het nummer 101”

Afgelopen nacht werd een Citroën Berlingo gestolen in de Pelikaanlaan. Verder waren er inbraken in wagens in verschillende straten in de wijk Vogelzang, in de Krekelmuyter en in de Zonnebloemstraat. De politie van de zone Puyenbroeck wil dan ook de inwoners waarschuwen en geeft verschillende tips.

"Rond drie uur afgelopen nacht heeft mijn hond gegromd maar dat doe hij meer als hij bijvoorbeeld een andere dier hoort", zegt de eigenaar van de gestolen Berlingo. Die wagen stond in de garage aan de woning in de Pelikaanlaan. "Mijn sleutels lagen binnen en die zijn gestolen waardoor de vanda(a)l(en) ermee weg kon(den)". De politie stuurde een rechercheteam om een sporenonderzoek te doen.

Om diefstal te voorkomen is het toch best om de wagen op een veilige of een goed verlichte plaats te parkeren, uw boorddocumenten en waardevolle voorwerpen eruit te nemen en de wagen steeds op slot te doen. Een belangrijke tip is ook dat de signalen van bluetooth en wifi uitgeschakeld zouden worden zodat potentiële dieven dit signaal niet kunnen opvangen. Voorwerpen die toch in de wagen (moeten) blijven leg je best in de afgesloten koffer.

Mocht je verdachter personen en/of voertuigen zien, aarzel dan niet om de politie te verwittigen via het noodnummer 101.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio