Ruim zeshonderd zakken strooizout afgehaald op eerste deelmoment

Ruim zeshonderd zakken strooizout afgehaald op eerste deelmoment

Gratis bestaat inderdaad niet maar het is een politieke keuzen van de toekomstcoalitie om elk gezin een gratis zak strooizout te geven. Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - Deze namiddag konden de inwoners aan een gratis zak strooizout geraken. De eerste van vier deelmomenten is alvast een schot in de roos. Burgemeester Meuleman lijkt alleszins tevreden.

“Gratis strooizout voor alle inwoners van Zelzate”, het klonk als een verkiezingsstunt bij zowel SP.A als PVDA maar beide partijen houden woord. Vanaf vandaag kan elk gezin een zak strooizout van tien kilogram afhalen, gratis. Watblieft? Gratis bestaat niet.

“Inderdaad”, zegt burgemeester Meuleman, “gratis bestaat niet. Het is echter een politieke keuze wat er gebeurt met het gemeenschapsgeld. De toekomstcoalitie kiest er onder andere voor om mensen strooizout te bezorgen. Dit kan alleen maar de veiligheid van alle inwoners ten goede komen en voor het gemeentebudget is dit echt niet dé grote uitgave”.

Op het eerste deelmoment, woensdagnamiddag op de parking achter CC De Brug, kwamen ruim zeshonderd huisgezinnen hun zak van tien kilo afhalen. Het was een komen en gaan op dit pleintje in de Hans Kochlaan, deze namiddag tussen 13 uur en 17 uur.

De gemeente organiseert nog drie deelmomenten: komende en volgende week zaterdag, 23 en 30 november op de parking aan de Oude Westtragel (tegenover het gebouw van bpost). Tussendoor kan je volgende dinsdag terecht op dezelfde plaats als vandaag: de parking in de Hans Kochlaan achter CC De Brug.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio