Veiligheid primeert boven besparing

Veiligheid primeert boven besparing

Foto: Koen Van Waesberghe

Zelzate - De straatverlichting gaat in Zelzate terug op aan gedurende een ganse nacht. Het gemeentebestuur besliste dit naar aanleiding van de inbraken die er de laatste dagen heersten. “Ik heb hierover overlegd met de politie en beslist dat het afschakelplan voorlopig wordt opgeschort”, schrijft burgemeester Brent Meuleman op zijn Facebook-pagina.

Het afschakelplan kwam er enkele jaren terug om energie te besparen. Door het dreigende energietekort in de wintermaanden werd een plan bedacht om de kosten te drukken. Berekeningen leerden ons dat er gemiddeld tot dertig procent op de gemeentelijke uitgaven qua energie kon bespaard worden.

In Zelzate werd in verschillende wijken en straten het licht gedempt tijdens de nachtelijke uren maar daar komt het bestuur op terug. “Tegen eind volgende week zou de straatverlichting in onze wijken en straten overal opnieuw moeten branden”, schrijft burgemeester Meuleman op Facebook, “Fluvius start vanmiddag (vrijdagmiddag, nvdr) nog met het inventariseren van de plaatsen waar momenteel straatlantaarns gedoofd worden”.

“In het lopende onderzoek naar aanleiding van de recente inbrakengolf, maken onze politiediensten dankbaar gebruik van de tips en beelden die hen worden aangereikt”, zegt de burgemeester nog, “goede straatverlichting lijkt me dus een juiste maatregel”, besluit hij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio