Voetbal tweede provinciale A: FC Assenede – FCG Sint-Laureins 3-0

Assenede verslaat topploeg Sint-Laureins

Assenede verslaat topploeg Sint-Laureins

Foto: FC Assenede

Assenede - Een hattrick van Deleu zorgde ervoor dat Assenede met vrij ruime cijfers won van Sint-Laureins, dat topschutter Jacobs moest missen. Daardoor komt het in de stand op gelijke hoogte van de noord Oost-Vlamingen. Volgende week trekken de roodhemden naar Belzele, dat met 4-1 verloor van Sleidinge.

FC Assenede: Giovanni Bonne, Matthias Benaïssa-Tahar, Kristof Speeckaert (80( Jo Vercauter), Angelo Adriaensens (85’ Derrit Longueville), Ian De Maesschalck, Jeroen Van Dooren, Rubel Deleu, Stef Vereecke (70’ Cedric Van Cleemputte), Niels Snoeck, Davud Ucak en Jarno Notteboom.
FCG Sint-Laureins: Matthias Gentier, Milan Verstringe (73‘ Rune Van de Moere), Yorbe De Kesel, Milan De Vos, Sander Cools, Djordy Van de Vijver, Lowiechie Dhaese (88’ Noa Van de Ginste), Jarno Couvreur, Matthias Cordonier, Simon Ally en Lucas De Busschere (75’ Symen Longeville).
Doelpunten: 22‘ 75‘ en 78‘ Deleu 1-0, 2-0 en 3-0.
Gele kaarten: Ally en Van Dooren
Scheidsrechter: Kenneth Verhelle, Dimitri Beyens en Jorgen Lemoyne

De bezoekende doelman Gentier hield vroeg in de wedstrijd Snoeck van een doelpunt. Hij ranselde ook een strafschop van Deleu uit zijn doelvlak na een fout op Snoeck. Deleu trapte Assenede op een assist van Vereecke op voorsprong. Halfweg in de tweede helft lukte Deleu op een assist van Adriaensens zijn tweede treffer van de namiddag. Vijf minuten later legde met zijn hattrick de eindstand vast.

Sleidinge won de Evergemse derby van Belzele met 4-1, Drongen won met 1-2 op Merendree en Zomergem won bij Ursel met 0-2. Bellem versloeg Maldegem met 1-0, Kleit won met dezelfde cijfers van Meetjesland en Evergem/Center won met 2-3 bij Lovendegem. Lembeke en DKW Evergem deelden de punten na een spectaculair 4-4 gelijkspel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio