Voetbal tweede provinciale A: KFCE Belzele/Evergem – FC Assenede 3-1

Assenede lijdt vijfde nederlaag

Assenede lijdt vijfde nederlaag

Foto: FC Assenede

Assenede - Na de 3-0 overwinning van vorige zondag tegen Sint-Laureins, moest Assenede alweer het onderspit delven. Het pakt daardoor zes op achttien en raakt verder afgescheiden van de top. Volgende week wacht de altijd lastige verplaatsing naar Lovendegem waarna de winterstop volgt.

KFCE Belzele/Evergem: Alain Van den Broucke, Flor Goethals, Jens Malysse, Tom De Somviele, Jarno Gabriël, Brent Van Leene (34’ Arne Cazaerck [77’ Robbe Ligthart]), Sebastièn Van de Sompel, Maxim De Baerdemaeker (73’ Sander Van Driessche), Dries Verclyte, Bram Van Eenaeme en Jelle Lippens.
FC Assenede: Giovanni Bonne, Matthias Benaïssa-Tahar, Lennert Aerts, Angelo Adriaensens, Davud Ucak, Jeroen Van Dooren (81’ Jonathan Vercauter), Ruben Deleu, Stef Vereecke, Niels Snoeck (63’ Derrit Longueville), Jarno Notteboom (75’ Cedric Van Cleemputte) en Ian De Maesschalck.
Doelpunten: 27’ Benaïssa-Tahar 0-1, 58’ De Baerdemaeker 1-1, 74’ Van de Sompel 2-1 en 90+2’ Gabriël 3-1
Gele kaarten: Van Leene, Van Eenaeme, Lippens en De Somviele
Scheidsrechters: Frank Bruggeman, Philippe Bottequin en Willem Baetens

De bezoekers leidden aan de rust gevleid met 0-1 na een kopbaldoelpunt van Benaïssa-Tahar. Kort voor het uur lukte De Baerdemaeker op een assist van Van De Sompel de gelijkmaker. Laatstgenoemde trapte Belzele op een assist van Cazaerck op voorsprong. In de toegevoegde tijd legde Gabriël met een fraaie boogbal de eindstand vast.

Leider Sleidinge won met 1-4 bij Belzele en eerste achtervolger Drongen versloeg Kleit met 3-2. Zomergem en Merendree speelden 3-3 gelijk, Meetjesland versloeg Lembeke met 3-1 en Evergem/Center won van Ursel met 4-2. DKW Evergem won van Bellem met 1-0 en Lovendegem versloeg Sint-Laureins met 2-5.

Sleidinge heeft 34 punten, Drongen volgt op twee punten en Zomergem heeft al zes punten achter. Assenede, heeft net als Meetjesland en Sint-Laureins 24 punten, Maldegem en Evergem/Center hebben 23 punten, Merendree volgt met 22 punten en Bellem heeft 21 punten.

Ursel is laatste met acht punten, DKW Evergem heeft tien punten en Lovendegem heeft veertien punten. Daarboven staan Lembeke met vijftien punten, Belzele met achttien punten en Kleit met twintig punten.

Sleidinge en Zomergel leiden de tweede periodestrijd met dertien punten, Drongen en Meetjesland volgen met twaalf punten. Assenede staat op de elfde plaats metz es punten en dat is twee punten meer dan Merendree en Lembeke, drie punten meer dan Lovendegem en Sint-Laureins, Ursel blijft puntenloos laatste.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio