Orchestre International du Vetex laat zich horen én zien

Orchestre International du Vetex laat zich horen én zien

VETEX Foto: IF

Kortrijk - Met een eigenzinnige versie van de Joods-Russische klassieker Tumbalalaïka stuurt het Orchestre International du Vetex, vergezeld van drie dames van het Noord-Franse Panienki, u de feestperiode in.

De videoclip van ‘Tumbalalaïka’ komt precies 15 jaar nadat het Orchestre International du Vetex als Vlaams-Waals-Noord-Frans collectief in 2004 zijn eerste concerten gaf. Een verjaardagscadeau dus van deze grensoverschrijdende fanfare die doorheen de jaren zowat de muzikale ambassadeurs werden van de Eurometropool Kortrijk-Doornik-Rijsel. Hun muzikale energie en ietwat surrealistische kijk op grenzen, bracht hen de wereld rond: van de pleintjes en straten van Wazemmes of Stasegem tot gereputeerde jazzfestivals in Montreal, Peking, Graz of Oslo.

15 jaar na datum lijkt ‘de Vetex’ klaar voor een nieuw hoofdstuk: deze videoclip van ‘Tumbalalaïka’ is een eerste voorsmaakje van een samenwerking met de drie zangeressen van het Rijselse Panienki waarmee Vetex in 2020 de baan op wil. Meteen keert het grensoverschrijdende collectief terug naar zijn eerste liefde van de Centraal-Europese muziek én willen ze de komende maanden volop werk maken van een nieuw album en een nieuwe voorstelling waarin de zangeressen van Panienki een hoofdrol spelen.

Allez-là!

Bekijk hier de videoclip op Youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZUx9HQWtNkk&feature=youtu.be
Beluister hier de song op Spotify: https://open.spotify.com/track/7mlvkMW0eE55bpU0Wup0N3?si=RcUX0XTeTf2bRps17eKLzw

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio