Dak van Isomo Kortrijk bedekt met 2046 zonnepanelen

Dak van Isomo Kortrijk bedekt met 2046 zonnepanelen

ISOMO Foto: IF

Kortrijk - Insaver, dochterbedrijf van Luminus, plaatste 2046 zonnepanelen op het dak van Isomo in Kortrijk. Dankzij de zonne-installatie zal Isomo elk jaar 146 ton CO2 minder uitstoten.

Insaver is een dochterbedrijf van Luminus, gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie. Het bedrijf heeft 2046 zonnepanelen op het dak van Isomo geïnstalleerd. De zonne-installatie zal jaarlijks 634.000 kWh groene energie produceren, wat overeenkomt met het energieverbruik van 181 gezinnen. Isomo zal ruim 75 procent van de geproduceerde groene stroom zelf verbruiken.

Jan Pollaris, CEO van Insaver: “Dankzij deze installatie kan Isomo zijn energieverbruik met 21 procent verminderen en stoten ze jaarlijks 146 ton minder CO2 uit. We zijn dan ook blij dat Insaver Isomo mocht helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Isomo is al meer dan een halve eeuw actief in de productie en verwerking van geëxpandeerd polystyreen (EPS), in de volksmond ook piepschuim genaamd, dat vooral gebruikt wordt als verpakkings- en isolatiemateriaal. De merknaam ‘Isomo’, dat komt van ‘ISOlation MOderne’, is zo bekend dat het inmiddels uitgegroeid is tot een generieke naam voor EPS.

Thierry Vereecke, CEO van Isomo: “Als innoverend bedrijf dat onder andere isolatiemateriaal maakt waardoor particulieren en bedrijven minder hoeven te verwarmen en zo minder CO2 uitstoten, is het uiteraard belangrijk dat Isomo ook zelf inzet op energie-efficiëntie én op hernieuwbare energie. Het was dan ook een logische stap om een PV-installatie te laten installeren en te zorgen voor onze eigen groene energie."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio