Het volledig schepencollege en enkele gemeenteraadsleden tekenden vrijdag present om de vijftigjarigen te ontvangen. Burgemeester Brent Meuleman (SP.A) schetste hun geboortejaar, net als dat van Marc Wilmots en Helmut Lotti. Hij had het over de kleurrijke mode, de ‘baas-in-eigen-buik’-protesten, de Dolle mina’s en de films, genre Turks Fruit in de eerst jaren van hun leven.

“Julie puberteit (of pubertijd zoals je wil, volgens Van Dale zijn ze beiden goed, nvdr) werd mede bepaald door de tijdsgeest van de jaren tachtig. De walkman, de nektapijten, microgolfovens, Rocky en Rambo films. Sylvester Stallone en Cindy Lauper hangen in posterversie in menige jeugdkamer”, zei burgemeester Meuleman die het ook nog had over Madonna, Pfaff, Ceulemans en Broos, om nog maar van Dallas te zwijgen.

Daarop nodigde het bestuur de feestelingen uit om het glas te heffen op vijftig jaar wijsheid en grijsheid. “Doe zo verder en voor u het weet nodigt het gemeentebestuur u uit ter gelegenheid van uw gouden bruiloft of uw honderdste verjaardag”. De cava en pintjes vloeiden rijkelijk, de toastjes smaakten. Voor vele het begin van een lange eindejaarsperiode.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio