Vlaamse brandweermannen op weg naar Music For Life

FOTO. Brandweerzone Centrum ontbijt For Life

120 brandweerlieden verzamelden zondagochtend in alle vroegte in de brandweerpost van Assenede. De vijfde dag van Music For Life zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als Fire For Life dag. De organisatie is al maanden in de weer bij de voorbereidingen van deze dag. Toch verzekert Kurt De Kock, clusteroverste voor de posten Zelzate/Assenede/Waarschoot dat de permanentie verzekerd is.

Vanaf 8 uur kwamen de ingeschreven spuitgasten van de zone Centrum samen in de kazerne in Assenede. Enkele echtgenotes van post Zelzate hadden voor een uitgebreid ontbijt gezorgd, kwestie van "een bodem te leggen", klonk het daar.

Vandaar vertrokken de mannen, en vijf vrouwen, naar Deinze waar ze vanaf 10.30 uur samenkwamen met andere brandweerkorpsen van Vlaanderen. Ook in Lokeren en Asse waren er verzamelplaatsen gevestigd. Op die drie plaatsen werd niet enkel een lichte maaltijd geserveerd, ook waren er optreden van diverse DJ's en bands.

Na de middag vertrekken de tweeduizend brandweermannen naar de Kortrijkse Xpo waar een klein festival werd georganiseerd. , er was zelfs een buitenpodium geposteerd. Vanaf 20.15 uur trekken ze, gewapend met fakkels naar het ‘Warmste Terrein’ van Vlaanderen waar drie cheques worden overhandigd. De goede doelen van deze zesde Fire For Life zijn Make-a-Wish Vlaanderen, Onafhankelijk Leven en Cliniclowns België.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio