Jeugdschrijver bezoekt Basisschool GO! De Reigers

Jeugdschrijver bezoekt Basisschool GO! De Reigers

Foto: Koen

Zelzate - Jeugdauteur Luc Embrechts liet leerlingen van het derde, vierde en vijfde leerjaar kennismaken met zijn leefwereld.. "Op schoolniveau ondernemen we acties om de leesmotivatie in het lees- of taalbeleid te stimuleren", zegt directeur Benigna Van Damme.

Luc Embrachts is niet meer weg te denken uit jeugdboekenland. Hij kreeg de Karen Verleyen jeugdboekenprijs in 2008 en Het Bovenste Beste Kinderboek in 2009. Hij kwam naar basisschool GO! De Reigers om de leerlingen te laten kennismaken met zijn leefwereld als jeugdschrijver.

De man zijn boeken hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op zijn lezers. Hij stelde niet alleen zichzelf voor, maar vertelde honderduit over zijn ideeën, het uitschrijven van een verhaal, de testlezers, de uitgeverij, de lectoren, de eindredactie, de illustraties.

“Een boekenhoek in de klas en ingeroosterde leesmomenten zijn prima stappen in de richting van een inspirerend leesklimaat in de klas,” zegt directeur Benigna Van Damme van GO! De Reigers.  “Maar ook op schoolniveau ondernemen we acties om de leesmotivatie bij leerlingen in het lees- of taalbeleid te stimuleren, een team leerkrachten dat samenwerkt rond lezen, een budget voor de schoolbib.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio