Voetbal derde provinciale A: Ertvelde United – SK Wachtebeke 2-4

SKW wint streekderby, wordt steviger vijfde maar is uitgeschakeld voor de periodetitel

SKW wint streekderby, wordt steviger vijfde maar is uitgeschakeld voor de periodetitel

Tiziano Van Laere was goed voor een loepzuivere hattrick na de rust Foto: RR

Wachtebeke - Mede door een hattrick van Tiziano Van Laere heeft SK Wachtebeke zijn vijfde opeenvolgende overwinning gepakt. Volgende week komt buur Sint-Kruis-Winkel op bezoek, de kassier zal de overwinnaar zijn.

Ervelde United: Bryan Goris, Niek Hebberecht, Kenneth Lammens, Kenzo Lippens, Jaimy Hertschap, Joshy Hertschap, Jimmy De Bo, Jordy Creve, Davy Versprille (88’ Ken Steinweller), Nils Geirnaert (77’ Tim Casier) en Arne Lippens (77’ Jarno Stalpaert).
SK Wachtebeke: Sven Van Nieuland, Arthur Schelstraete, Brecht Hoornaert, Tars Stevens, Mattis Even, Tim Steinweller (70’ Jordi Van Damme), Kristof De Vos (90+3’ Leander Schauvliege), Tiziano Van Laere (90+1’ Giorinno Neyt), Tanguy Delcour, Hannes Van Hulles en Gilles Remue.
Doelpunten: 18’ Creve 1-0, 25’ Joshy Hertschap 2-0, 38’ De Vos 2-1, 48’, 70’ en 82’ Van Laere 2-2, 2-3 en 2-4.
Gele kaarten: Lammens, Stevens en Lippens
Scheidsrechters: Achim De Vriendt, Patrick De Clercq en Benny Van De Winckel

Ertvelde, dat zonder de gebroeders Van de Rostyne -Bram is langdurig gekwetst, Stef was geschorst- moest aantreden, liep tegen halfweg de eerste helft tot 2-0 uit via topschutter Creve en Joshy Hertschap. De eerste was een doorgekopte bal van Joshy Hertschap die werkt verlengd door Creve, de tweede was een kopbal van diezelfde Hertschap na voorzet. Net voor de rust knalde De Vos de aansluitingstreffer in de winkelhaak.

De bezoekers kregen vleugels: “Na de twaalf op twaalf van de afgelopen weken geloofden we er door de aansluitingstreffer van Kristof (De Vos, nvdr) terug in. Enkele tactische aanpassingen tijdens de rust deden de rest”, zegt bezoekend topschutter Van Laere, “bij de eerste kopte ik, na voorzet van Tars Stevens overhoeks binnen, de tweede was ook een kopbal na hoekschop van Mattis Even en bij de derde werd ik vrijgespeeld door alweer Even, na balverlies in de thuisverdediging”, Van Laere werkte met een keiharde streep af. 

Jeroen Cocquyt, voorzitter van Ertvelde, kon zich akkoord verklaren met de nederlaag: “het is de eerste keer dit seizoen dat we zo werden weggespeeld door de tegenstander”, bleef hij nederig. 

Leider Destelbergen won met 1-4 bij Muide en Zaffelare en Maria/Aalter speelden 2-2 gelijk. Zondagnamiddag moet Lochristi naar Vinkt en is er Donk-Boekhoute, Watervliet-Hansbeke, St-X-Winkel-Oostakker en Beervelde-Waarschoot.

Volgende zondag is er de burenstrijd tussen SKW en Sint-Kruis-Winkel? De wedstrijd start opnieuw om 15 uur in de Wachtebeekse Stationstraat.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio