DAGBOEK. Evy Poppe bekomt van gouden medaille

DAGBOEK. Evy Poppe bekomt van gouden medaille

Evy Poppe is enorm fier op haar Gouden Medaille. Ze kon een extra rustdag inlassen. Foto: RR

Zelzate - Sinds haar aankomst woensdag heeft snowboardster Evy Poppe een druk programma achter de rug. Haar eerste hoogtepunt beleefde ze zaterdag met haar gouden medaillie in de Slopestyle, dinsdag (en niet maandag) volgen de kwalificaties in de Big-Air discipline. Ze geniet van twee rustdagen.

Nog even kort: woensdag kwam snowboardster Evy Poppe aan op de Olympic Youth Games in het Zwitserse Lausanne. Na drie dagen voorbereiding werkte ze zaterdag de slopestyle discipline met glans af. Ze startte als vijfde maar haar prestaties gingen steeds crescendo waardoor ze de gouden medaille pakte, een unicum voor Zelzate.

“Vandaag is een rustdag voor mij , ik heb eens kunnen uitslapen en dat was wel nodig na de zware dagen”, zegt de Olympische Kampioene, “ik heb heel veel berichtjes beantwoord op de sociale media en wat telefoontjes gedaan, daarmee was de dag al deels gevuld. We hebben ook bij de zonsondergang op het dak van de vortex (het gebouw waar alle atleten slapen) gestaan en een wat foto’s genomen met de medaille. Door een verschuiving in het programma heb ik morgen ook nog een rustdag om me op te laden voor de big air wedstrijd van dinsdag en woensdag.”

Die verschuiving komt er door het mindere weer in Zwitserland. “Vandaag was er teveel wind om de slopestyle bij de mannen af te werken”, zegt coach Maarten Avonds, “deze wedstrijden worden morgen afgewerkt waardoor Evy’s programma één dag opschuift”.

Dinsdag volgen de kwalificaties in de Big Air discipline, woensdag volgen de finales. Volg de evolutie van Evy dinsdag vanaf 10.30 uur, hier op onze website.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio