Nieuwe glasbol aan LDC De Kastanje

Nieuwe glasbol aan LDC De Kastanje

Schepen Steven De Vuyst (l) en raadslid Vincent Dierickx namen samen de glasbol in gebruik. Foto: RR

Zelzate - Op vraag van gemeenteraadslid Vincent Dierickx (Open VLD) is afgelopen zaterdag een glasbol aan LDC De Kastanje in dienst genomen. “Over de partijgrenzen heen”, zegt de verantwoordelijke schepen.

Onlangs liet IDM, de afvalintercommunale, een nieuwe glasbol aan LDC De Kastanje aan het Hoogbouwplein plaatsen. Die kwam er op voorstel van liberaal raadslid Vincent Dierickx. “Zowel de centrumleidster van het dienstencentrum als IDM hebben aangegeven dat de behoefte en de mogelijkheid er waren”, zegt schepen voor milieu Steven De Vuyst (PVDA).

Volgens de schepen stuurde IDM een aanvraag voor een glasbol naar Fost Plus wie positief reageerde. “Zaterdag is de glasbol, in aanwezigheid van de communistische schepen en het liberaal gemeenteraadslid in dienst genomen en dat is goed nieuws voor de bejaarde mensen van de wijk en het Kastanjeplein”.

Het plaatsen van de glasbol is één ding, de manier waarop dit tot stand kwam een ander. “Dit getuigt dat we over de partijgrenzen heen kunnen werken”, zegt de communistische schepen. “Als de oppositie met een goed voorstel komt zijn we altijd bereid om dit te onderzoeken”.

Binnenkort worden alle bovengrondse glasbollen vervangen door exemplaren die zijn uitgerust met sensoren. “Dit dient om het ledigen beter af te stemmen op het gebruik”, aldus nog De Vuyst, “de nieuwe glasbollen zullen ook meer geluidsdempend zijn en betere afdekkleppen bezitten om de geurhinder te beperken en insecten te weren.” 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio